Šiesty súper - nepresvedčivé Rusko, Daňo: Na Bobrovského z dorážok

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 15:00 • 2 min
Šiesty súper - nepresvedčivé Rusko, Daňo: Na Bobrovského z dorážok

OSTRAVA - Slovenských hokejistov čaká v nedeľu (20.15 h), niečo vyše 24 hodín po stretnutí s Fínskom, ďalší súper z kategórie "ťažkých váh". Navyše, proti Rusku sa môže už definitívne rozhodnúť o tom, či postúpia alebo nepostúpia do vyraďovacej fázy 79. majstrovstiev sveta v Prahe a Ostrave.

slovakia

left justify in out

Zverenci Olega Znaroka vyhrali z doterajších štyroch duelov tri a za kratší koniec ťahali iba proti výberu USA (2:4). V žiadnom zápase však nepredviedli svoju skutočnú silu a zostali ďaleko za očakávaniami. Týka sa to aj kapitána a pôvodného lídra tímu Iľju Kovaľčuka, ktorý v Ostrave zatiaľ nepredvádza svoje hokejové umenie. Z druhého útoku sa postupne "prepracoval" až do štvrtej lajny, záver zápasu s Dánmi (5:2) dokonca sledoval iba zo striedačky.
     

Za očakávaniami zaostávajú aj hviezdy NHL Jevgenij Malkin a Vladimir Tarasenko. Tím tak ťahá prvá útočná formácia v zložení Jevgenij Dadonov (3+5), Artemij Panarin (2+4) a Vadim Šipačov (2+4). Trojica má nacvičenú spoluprácu už z pôsobenia v tíme SKA Petrohrad v KHL.
     

Oslnivé štatistiky nemá ani hviezdny brankár Sergej Bobrovskij, no ten podáva spoľahlivé výkony a deväť inkasovaných gólov ide skôr na vrub nespoľahlivej obrane. "Je to excelentný brankár, ešte som asi nikdy nevidel takého rýchleho. Na neho budeme musieť hlavne z dorážok, pretože prvé strely chytá. Musíme mu znepríjemniť pobyt v bránke," povedal pre TASR Marko Daňo, Bobrovského spoluhráč z Columbusu.
     

Dvadsaťročný útočník pozná z pôsobenia v tíme Blue Jackets aj centra Arťoma Anisimova, s ktorým hral v jednom útoku. "Aj on je veľmi dobrý hráč. My sme si sadli a sme kamaráti. Je platný najmä v defenzíve, v útoku využíva svoju dlhú hokejku a má veľký rozsah rúk, takže mu ťažko zobrať puk. Zatiaľ som tu stretol iba Sergeja, Arťoma ešte nie," dodal.
     

Slováci majú s Ruskom negatívnu bilanciu. V doterajšej histórii odohrali 29 vzájomných zápasov, z ktorých vyhrali deväť, päť remizovali a v 15-tich ťahali za kratší koniec. Celkové skóre je celkom vyrovnané - 77:88. Posledný duel zohrali obe krajiny pred rokom 13. apríla v Bratislave v rámci Euro Hockey Challenge a Slováci sa tešili z tesného triumfu 4:3. Dva dni predtým však zbornej podľahli 1:2. Na vrcholnom podujatí sa stretli naposledy vo februári v základnej skupine na ZOH v Soči, Slováci odohrali proti domácemu favoritovi dôstojnú partiu, no duel nakoniec dopadol lepšie pre Rusov, ktorí triumfovali najtesnejším výsledkom 1:0 po predĺžení a nájazdoch. Posledné stretnutie na MS sa datuje do Helsínk 2012 a taktiež dopadol lepšie pre zbornú (3:1).
      
      

Predpokladné zostavy:      

Slovensko: Laco (J. Hudáček) - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Baranka/Jánošík - Tatar, Surový, Gáborík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Daňo, Kopecký, Miklík - Lušňák/Dravecký

     

Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Kulikov, Antipin, Čudinov, Medvedev, Mironov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Mozjakin, Malkin, Kuľomin - Anisimov, Plotnikov, Tarasenko - Širokov, Tichonov, Kovaľčuk
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies