Severozápad Pakistanu postihli silné dažde a sneženie, 25 obetí

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:15 • 2 min
Severozápad Pakistanu postihli silné dažde a sneženie, 25 obetí

Severozápad Pakistanu postihli silné dažde a sneženie, 25 obetí - Svet Najmenej 25 obetí na životoch a viac ako 50 zranených si tento týždeň vyžiadali prudké dažde na severozápade Pakistanu. Najviac ľudí prišlo o život pri zrútení sa stavieb v provincii C

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 25 obetí na životoch a viac ako 50 zranených si tento týždeň vyžiadali prudké dažde na severozápade Pakistanu. 

Najviac ľudí prišlo o život pri zrútení sa stavieb v provincii Chajbar Paštúnchvá, kde sú stále nezvestní traja vojaci po tom, ako ich hliadkovacie stanovište v blízkosti hranice s Afganistanom zmietla lavína. Od víkendu, keď oblasť zasiahli prudké dažde, bolo vážne poškodených viac ako 230 domov. 

V horských oblastiach ležiacich severnejšie výdatne sneží. Meteorológovia informovali, že snehové zrážky v meste Málam Džabba v pohorí Karakoram prekonali v týchto dňoch 30-ročný rekord, keďže napadli tri metre snehu. 

Táto horská lokalita, ako pripomína agentúra DPA, bývala častým dejiskom lyžiarskych pretekov, kým toto jedinečné lyžiarske stredisko v roku 2009 nezničili prívrženci hnutia Taliban. 

Keď sa vládnej armáde podarilo získať kontrolu nad údolím Svát, začala sa rekonštrukcia komplexu a lyžiarskych tratí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies