Severná Kórea odmieta predbežné podmienky USA pred možnými rokovaniami

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 17:21 • 2 min
Severná Kórea odmieta predbežné podmienky USA pred možnými rokovaniami

SOUL - Severná Kórea v sobotu uviedla, že je ochotná rokovať s USA, ale odmieta predbežné podmienky a požiadavky Washingtonu, že musí najprv prejaviť ochotu prikročiť k denuklearizácii.

slovakia

left justify in out

Počas záverečného ceremoniálu olympijských hier v Južnej Kórei úrad juhokórejského prezidenta Mun Če-ina informoval o vyjadreniach severokórejského delegáta, že jeho krajina je ochotná rokovať s USA. Americký prezident Donald Trump reagoval, že k rozhovorom môže dôjsť iba za určitých podmienok.

 

Agentúra AP pripomína, že podľa postoja Trumpovej administratívy musí Severná Kórea ukázať skutočné odhodlanie k ukončeniu svojho jadrového a raketového programu pred tým, ako sa uskutočnia akékoľvek rozhovory.

 

Hovorca severokórejského ministerstva zahraničných vecí však uviedol, že jeho krajina nebude akceptovať pred možnými rokovaniami žiadne predbežné podmienky. Podľa hovorcu prístup Spojených štátov svedčí o tom, že nemajú záujem na obnovení dialógu medzi oboma krajinami.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies