Šéf World Vision v Gaze údajne posielal peniaze Hamasu

NETKY.SK • 5 August 2016, 08:19 • 2 min
Šéf World Vision v Gaze údajne posielal peniaze Hamasu

JERUZALEM - Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet vo štvrtok uviedla, že v pásme Gazy zadržala vysokopostaveného predstaviteľa medzinárodnej charitatívnej organizácie World Vision a obvinila ho zo sprenevery desiatok miliónov dolárov, ktoré údajne z konta organizácie prevádzal na účty militantného hnutia Hamas. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Muhammad Halabí uviedol do chodu "systematický a dômyselný mechanizmus", pomocou ktorého v priebehu niekoľkých rokov na základe fiktívnych charitatívnych projektov a iných podvodných operácií odviedol Hamasu z účtov kresťanskej charitatívnej organizácie World Vision, ktorej pobočku v Gaze viedol, až 50 miliónov dolárov, uvádza sa vo vyhlásení Šin Betu.

 

Charitatívna Organizácia World Vision, ktorá pôsobí vo viac ako 100 krajinách, vo svojom vyhlásení uviedla, že je obvineniami izraelskej tajnej služby "šokovaná", avšak zatiaľ nemá dôvod veriť, že sa zakladajú na pravde, pretože doposiaľ neboli podopreté nijakými dôkazmi.

 

Hovorca Hamasu označil obvinenia za "lži, ktoré môžu byť súčasťou ospravedlňovania blokády, ktorú na Gazu uvalili (izraelskí) okupanti".

 

Hamas je palestínska islamistická sociálno-politická a polovojenská organizácia. V súčasnosti patrí medzi najvplyvnejšie politické hnutia palestínskych Arabov a od roku 2007 má pod kontrolou celé pásmo Gazy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies