Sébastien Loeb trénoval na Mont Ventoux

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 11:00 • 2 min
Sébastien Loeb trénoval na Mont Ventoux

MONT VENTOUX - Deväťnásobný majster sveta vo WRC, francúzsky pilot Sébastien Loeb, vyskúšal závodný špeciál Peugeot 218 T16 Pikes Peak po prvý krát mimo továrenského skúšobného okruhu. Ako najlepšia predloha podmienok, ktoré tím okolo S.Loeba čakajú v americkom Colorade, poslúžila juhofrancúzska hora Mont Ventoux, známa aj z cyklistických pretekov Tour de France.

slovakia

left justify in out

V prvej polovici mája sme informovali o tom, že S. Loeb sa aktívne pripravuje na Pikes Peak - legendárne preteky automobilov do vrchu v americkom Colorade. Aktuálne zostávajú tímu Peugeot Sport 4 týždne do začiatku pretekov a nadišiel čas vyskúšať beštiálny Peugeot T16 Pikes Peak v reálnych podmienkach.

Vrch Mont Ventoux v Provensálsku je známy predovšetkým strmým stúpaním a náročnými podmienkami, ktoré musia prekonať cyklisti na jednej z etáp svetoznámej Tour de France. Pre tím Peugeot Sport tak predstavuje jedinú vhodnú alternatívu na testovanie, približujúcu sa podmienkam na hore Pikes Peak. Náročné testy na uzavretom okruhu totiž nedokážu simulovať všetky podmienky pretekov do vrchu, ako napríklad rednúci vzduch, pokles výkonu, extrémne stúpanie, členitý terén, či meniaci sa povrch.

Deväťnásobný svetový šampión v rally si podľa vlastných slov už na extrémne agilné a nebezpečne rýchle auto zvykol. V porovnaní s okruhom, vidí väčší problém skôr v šokujúcej rýchlosti, akou sa pred jazdcom zjavujú nečakané zákruty a bariéry: "Môžete práve letieť so zaradeným piatym či šiestym rýchlostným stupňom a zrazu sa pred vami vynorí skalná stena. Je len a len na vás, aby ste začali brzdiť na správnom mieste".

Ďalším krokom je presun do USA, kde bude mať tím v druhom júnovom týždni možnosť otestovať pretekársku trať po jednotlivých sekciách. Samotné preteky sa konajú 24 až 30. júna 2013.

Pozrite si aj skvelé video zachytávajúce posledné testovanie v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies