Scotland Yard zadržal osem členov gangu zneužívajúceho deti z Rumunska

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:29 • 2 min
Scotland Yard zadržal osem členov gangu zneužívajúceho deti z Rumunska

Scotland Yard zadržal osem členov gangu zneužívajúceho deti z Rumunska

slovakia

left justify in out

img

Britský Scotland Yard odhalil pri utorkovej razii bandu, ktorá nútila rumunské deti zväčša rómskeho pôvodu, aby okrem iného kradli a žobrali v uliciach britskej metropoly.
      V 16 bytoch východolondýnskej štvrte Ilford našla britská polícia celkove 103 detí pochádzajúcich z Rumunska, vrátane trojročného chlapčeka, na tele ktorého sa našli stopy po fyzickom ubližovaní, či 12-ročného dievčaťa, u ktorého lekári zistili tehotenstvo.
      V kauze predbežne zadržali osem dospelých osôb a 28 najmladších detí už umiestnili do starostlivosti štátu.
      Vyšetrovatelia hovoria o likvidácii britskej odnože bandy s pašerákmi detí.
      Podľa doterajších poznatkov sa táto kriminálna skupina obracala na rumunské v sociálnej núdzi žijúce rodiny s ponukou, že si môžu zarobiť peniaze, ak pustia svojich potomkov za hranice. Tým z rodičov, ktorí javili ochotu na ponuku pristúpiť, poskytli pôžičku na krytie nákladov spojených s vycestovaním ich detí, pričom si účtovali mimoriadne vysoké úroky.
      Deti, ktoré v Londýne nepôsobili len ako vreckári, zlodeji v obchodných domoch, ale v niektorých prípadoch aj ako prostitútky, zarobili denne aj 300 libier (340 eur). Z týchto prostriedkov však nevideli ani penny, peniaze podľa Scotland Yardu poslúžili vedeniu gangu na výstavbu luxusných víl v Rumunsku.
      Pri objasňovaní kauzy úzko spolupracujú britské a rumunské orgány činné v trestnom konaní.
      Ako vyplýva z informácií v dnešnom vydaní londýnskeho denníka Daily Mail, utorková razia v Londýne súvisela s prebiehajúcim procesom v Rumunsku, v ktorom čelí obvineniu z pašovania rómskych detí do Veľkej Británie a dôvodného podozrenia z ich nútenia na kriminálnu činnosť celkove 24 osôb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies