Schwarzenberga zvolili za šéfa zahraničného výboru snemovne

NETKY.SK • 5 December 2013, 17:01 • 2 min
Schwarzenberga zvolili za šéfa zahraničného výboru snemovne

PRAHA - Bývalého šéfa českej diplomacie Karla Schwarzenberga zvolili dnes za predsedu zahraničného výboru Poslaneckej snemovne. Na čelo ústavnoprávneho výboru sa dostal Jeroným Tejc, jeden z "pučistov" voči šéfovi ČSSD Bohuslavovi Sobotkovi, oznámil server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Líder TOP 09 Schwarzenberg získal predsednícke kreslo v zahraničnom výbore na základe dohody parlamentných strán a bol jediným kandidátom navrhnutým na tento post. Proti hlasovali len dvaja poslanci. Jaroslav Foldyna (ČSSD), ktorý Schwarzenbergovi dlhodobo vytýka české uznanie nezávislosti Kosova. Milan Šarapatka z Úsvitu zase exministra kritizoval za to, že sa česká diplomacia pod jeho vedením príliš sústreďovala na problematiku ľudských práv. 

Jeroným Tejc, jeden z hlavných aktérov neúspešného pokusu o puč v ČSSD, bol zvolený za predsedu významného ústavoprávneho výboru. Podľa iDNES.cz tým dostal od svojej strany druhú šancu. Tejcovu kandidatúru v tajnom hlasovaní podporili všetci prítomní členovia výboru. 

Podľa straníckych dohôd povedú sociálni demokrati šesť výborov, hnutie ANO päť, komunisti tri a ľudovci, TOP 09, ODS a Úsvit po jednom. Bývalá vládna strana ODS dostala mandátový a imunitní výbor, ktorý bude viesť Marek Benda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies