Schumacher priznal chybu pri kolízii s Petrovom

NETKY.SK • 27 Jún 2011, 09:40 • 2 min
Schumacher priznal chybu pri kolízii s Petrovom

Schumacher priznal chybu pri kolízii s Petrovom - Formula 1 Nemecký jazdec formuly 1 Michael Schumacher skončil na nedeľňajšej Veľkej cene Európy vo Valencii až na 17. mieste.

slovakia

left justify in out

img

Nemecký jazdec formuly 1 Michael Schumacher skončil na nedeľňajšej Veľkej cene Európy vo Valencii až na 17. mieste. Dôvodom bola kolízia s Vitalijom Petrovom už na začiatku pretekov, po ktorej sedemnásobný majster sveta zobral vinu na seba.
      "Zbadal som Petrova príliš neskoro, hoci ma varovali, že sa blíži. Keď som sa mu chcel vyhnúť, zablokoval som predné koleso a narazil som do neho, čo bola jednoznačne moja chyba. To znamenalo koniec nádejí na dobrý výsledok a snažil som sa aspoň dôjsť do cieľa," sypal si Schumacher popol na hlavu.
      Nemec si pri kolízií zlomil predné krídlo na svojom Mercedese a neplánovaná zástavka v boxe ho zosunula až na 22. miesto na trati, kde je veľmi náročné predbiehať. "Neboli to pre mňa dobré preteky," priznal Schumacher, ktorý ani v 27. pretekoch po svojom návrate do kolotoča F1 nedosiahol na pódium.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies