Saudskoarabské sily zlikvidovali pri Mekke skupinu podozrivú z napojenia na IS

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 08:39 • 2 min
Saudskoarabské sily zlikvidovali pri Mekke skupinu podozrivú z napojenia na IS

RIJÁD - Príslušníci saudskoarabských bezpečnostných síl zastrelili dnes neďaleko mesta Mekka dvoch údajných militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Ďalšie dve osoby pri zásahu zahynuli, keď odpálili svoje samovražedné opasky s výbušninou, informuje agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie saudskoarabského ministerstva vnútra.

 

Udalosť z dneška je prvým prípadom, keď predstavitelia Saudskej Arábie priznali, že zasahujú proti lokálnej odnoži IS v okolí najposvätnejšieho mesta islamu, kde sa každoročne zhromažďujú státisíce moslimských pútnikov z celého sveta. Rezort vnútra vyhlásil, že cieľom zásahu bolo zastaviť bezprostredne hroziaci útok, neuviedol však nijaké podrobnosti. Doplnil, že pri tejto akcii neutrpel zranenia žiadny príslušník bezpečnostných síl ani civilista.

 

V roku 1979 náboženskí extrémisti dva týždne okupovali Veľkú mešitu v Mekke, ktorej súčasťou je svätyňa Kába, pričom požadovali zosadenie saudskoarabskej kráľovskej rodiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies