Samovražedný útočník zabil najmenej 14 osôb

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 18:12 • 2 min
Samovražedný útočník zabil najmenej 14 osôb

KÁBUL - Najmenej 14 ľudí prišlo v utorok o život pri samovražednom útoku v centre afganského hlavného mesta Kábul. Ďalších asi 38 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Samovražedný útočník vrazil autom naloženým výbušninami do autobusu, ktorý viezol zamestnancov Najvyššieho súdu. Útok sa stal neďaleko budovy súdu a amerického veľvyslanectva. Obeťami sú civilisti vrátane žien a detí. “Väčšinu obetí však tvoria zamestnanci Najvyššieho súdu,” povedal policajný vyšetrovateľ Muhammad Zahír. K útoku sa prihlásilo hnutie Taliban.

Vyslanec OSN pre Afganistan Ján Kubiš v utorok povedal, že Taliban je ochotný rokovať o znížení počtu civilných obetí v Afganistane, ktorý tento rok v porovnaní s predchádzajúcim vzrástol o 24 percent. Od januára do júna prišlo o život 2499 civilistov, pričom deti predstavujú až 21 percent obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies