S akými novinkami prišli slovenské kiná?

NETKY.SK • 18 Október 2019, 08:24 • 2 min
S akými novinkami prišli slovenské kiná?

BRATISLAVA - Program slovenských kín spestrili tento týždeň tri filmové novinky. V ponuke je adaptácia knihy amerického spisovateľa Philipa Rotha, dobrodružné fantasy v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie i pokračovanie príbehov obľúbenej animovanej postavičky.

slovakia

left justify in out

Dva búrlivé dni so svojráznou ženou v Prahe očami amerického spisovateľa ponúkajú "Pražské orgie". Film nakrútila podľa rovnomennej knihy americkej literárnej legendy Philipa Rotha česká režisérka a scenáristka Irena Pavlásková. Príbeh filmu  zavedie divákov do Prahy v polovici 70. rokov, kam prichádza slávny americký spisovateľ Nathan Zuckerman, aby odniesol rukopis napísaný v jazyku jidiš do Ameriky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pražské orgie 📽️ Dráma zo 70. rokov 📽️ #prazskeorgie #cinemaxskalica #cinemax

Príspevok, ktorý zdieľa Cinemax Skalica (@cinemax_skalica),

 

Autor textu bol zavraždený nacistami. Pre Zuckermana je pražská návšteva bizarným stretom totalitou ovládaným národom a podivuhodným zoskupením režimom umlčovaných umelcov. Vďaka hľadaniu rukopisu sa zoznámi so svojráznou a neskrotnou Oľgou a prenikne na vyhlásené večierky, na ktorých každý hľadá únik ku krátkej slobode po svojom. Zuckerman sa stane divákom i účastníkom dekadentného predstavenia plného zmarených snov.

 

 

V kinách si svojich divákov určite nájde jedna z najobľúbenejších animovaných postavičiek všetkých čias Ovečka Shaun. Jej seriál vysielajú v 170 vysielacích teritóriách sveta a prvé filmové dobrodružstvo sa pred niekoľkými rokmi stalo obrovským kinohitom, keď zarobilo vyše 106 miliónov dolárov. V novinke nazvanej "Ovečka Shaun vo filme: Farmageddon" okúsi hlavný hrdina blízke stretnutie tretieho druhu s kamarátskou mimozemšťankou a zažije jazdu, o akej sa mu ani nesnívalo. 

 

 

Réžiu snímky, ktorá podľa prvých ohlasov patrí k tomu najkvalitnejšiemu, čo súčasná animovaná kinematografia ponúka, má na svedomí tvorivá dvojica Richard Phelan a Will Becher. Blízko farmy Mossy Bottom, na ktorej Shaunovo stádo žije spokojným životom s  farmárom a jeho psom Bitzerom, stroskotá vesmírna loď. Shaunova partia musí zachrániť mimozemšťanku Lu-Lu pred nebezpečnou vládnou organizáciou.

 

 

Okrem toho sa môžu návštevníci slovenských kín tešiť aj na produkciu z dielne Walt Disney Vládkyňa zla 2 (r. Joachim Ronning) v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie, ktorej v slovenskom dabingu prepožičala hlas Soňa Norisová. Prešlo päť rokov. Kráľovná čiernej mágie žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍿 VLÁDKYŇA ZLA 2👉 starí známi, ale aj nové tváre. V našich kinách #SterCenturyCinemas od 17. októbra. ❤️ Prešlo päť rokov. Kráľovná čiernej mágie žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva. Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvod k radosti a mnohí dúfajú v spojenectvo. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými mocnými spojencami dostane Auroru a Zlorianu na opačné strany Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá. 🍿 #kosice #prievidza #spisskanovaves #zilina #mameradikino #stercenturycinemas #slovensko #milujemefilmy #mameradifilmy #herec #herecka #herci #film #filmy #kino #soundtrack #instaslovak #dnesodporucam #maleficent #vladkynazla2 #angelinajolie

Príspevok, ktorý zdieľa Multikiná Ster Century Cinemas (@stercenturycinemas_sk),

 

Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvod k radosti a mnohí dúfajú v spojenectvo. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými mocnými spojencami dostane Auroru a Zlorianu na opačné strany Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies