Rytmusov sídliskový sen si v kinách prvý deň pozrelo viac ako 14-tisíc divákov

NETKY.SK • 21 August 2015, 13:41 • 2 min
Rytmusov sídliskový sen si v kinách prvý deň pozrelo viac ako 14-tisíc divákov

BRATISLAVA - Slovenský film dokáže prilákať ľudí do kina. Podarilo sa to dokumentu 38 o Pavlovi Demitrovi, ktorý prepísal rebríčky návštevnosti slovenských filmov a vyvrátil tvrdenia, že Slováci nemajú o domáce filmy až taký záujem.

slovakia

left justify in out

"Film 38 si prišlo počas otváracieho víkendu pozrieť takmer 50.000 ľudí, čím sa dostal na prvú priečku historicky najlepších otváracích víkendov slovenského filmu a na šiestu priečku celkovo historicky najlepších otváracích víkendov," hovorí Martina Kalová zo spoločnosti Itafilm, ktorá do našich kín uviedla film 38 vlani v septembri.

 

 

Tento týždeň poslala za slovenským fanúšikom filmu v distribučnej premiére vo štvrtok 20. augusta snímku Rytmus sídliskový sen. Dokument mapujúci život najznámejšieho slovenského hiphopového umelca si za prvý deň premietania pozrelo 14.751 divákov. "Čo je takmer o 4000 viac ako v prípade 38," doplnila Kalová. Podľa nej sa dá predpokladať, že návštevnosť filmu o najznámejšom slovenskom raperovi počas otváracieho víkendu určite prekvapí a v tom najlepšom prípade prepíše štatistiky návštevnosti.

 

 

"Taký veľký divácky záujem sme ozaj nečakali. Vážime si každého jedného diváka a bola pre nás česť spolupracovať s Patrikom a jeho rodinou. Sme im vďační, že nás pustili do svojho najväčšieho súkromia," uviedol pre médiá režisér nového slovensko-českého filmu Miro Drobný, ktorého doplnil koproducent a pomocný režisér Michal "Romeo" Dvořák: "Vedeli sme, že ideme do projektu, ktorý môže mať veľký úspech, alebo ho divák jednoducho odmietne. Koniec koncov, tak ako všetko, čo sa okolo Rytmusa deje. Bol risk takmer vynechať Rytmusovu kariéru a vsadiť na jeho osobný príbeh a rodinu. Zdá sa, že to bola nakoniec správna voľba."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies