RVR uložila sankciu 10-tisíc eur pre UPC Broadband Slovakia

NETKY.SK • 20 December 2016, 19:25 • 2 min
RVR uložila sankciu 10-tisíc eur pre UPC Broadband Slovakia

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí uložila sankciu 10 000 eur prevádzkovateľovi retransmisie UPC Broadband Slovakia.

slovakia

left justify in out

Urobili tak v súvislosti s tým, že 29. júna poskytoval retransmisiu programových služieb ČT1, ČT2, ČT24, ČT :D/ČT art, Prima family, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Nova a Nova Cinema bez súhlasov ich pôvodných vysielateľov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Lucia Jelčová.


Rada tiež upozornila na porušenie zákona vysielateľa Markíza-Slovakia. Porušil totiž paragraf, ktorý súvisí s vysielaním audiovizuálnych diel v čase a za podmienok dohodnutých s nositeľmi práv. Na porušenie zákona upozornila aj vysielateľa IN TV. Porušili totiž paragraf, ktorý súvisí s objektívnosťou a nestrannosťou spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru. Súvisí to s vysielaním príspevku "Prihlásil sa na polícii" v televíznych správach 15. apríla, v ktorom odzneli kritické vyjadrenia na adresu polície bez reakcie dotknutej strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies