Rušňovodiči v Španielsku nebudú smieť používať mobilné telefóny

NETKY.SK • 3 December 2013, 16:05 • 2 min
Rušňovodiči v Španielsku nebudú smieť používať mobilné telefóny

MADRID - Španielsko zakáže rušňovodičom v službe používať mobilné telefóny, okrem prípadov núdze. Vláda sa tak rozhodla po vlakovom nešťastí, pri ktorom zomrelo 79 ľudí a 143 utrpelo zranenia. Ministerka pre verejné práce Ana Pastorová v utorok povedala, že Španielsko tiež plánuje inštalovať do vlakov čierne skrinky, aké sa používajú v lietadlách a ktoré podajú kompletnejší obraz o nehodách vlakov.

slovakia

left justify in out

Rýchlovlak Alvia s vyše 200 cestujúcimi sa 24. júla vykoľajil niekoľko kilometrov pred stanicou v meste Santiago de Compostela v zákrute na úseku železničnej trate, ktorý sprevádzkovali pred dvoma rokmi. Vlak smeroval z Madridu do mesta Ferrol na severozápadnom pobreží krajiny. Mimo koľajníc skončilo všetkých 13 vozňov. Vyšetrovanie ukázalo, že rušňovodič tesne pred nehodou telefonoval s kolegom. Súd ho predbežne obvinil z viacnásobného zabitia z nedbalosti. Formálne obvinenie sa očakáva na ďalšom súdnom konaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies