Ruský premiér odmietol zvýšenie dane z ťažby ropy

NETKY.SK • 28 September 2015, 15:32 • 2 min
Ruský premiér odmietol zvýšenie dane z ťažby ropy

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev odmietol návrh na zvýšenie dane z ťažby minerálov pre producentov ropy. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa ruskej vlády Natalia Timakova. Konštatovala, že namiesto zvýšenia dane z ťažby ropy vláda bude uvažovať o tom, že exportné clo bude znižovať pomalšie, ako pôvodne plánovala.

slovakia

left justify in out

"Premiér rozhodol, že daň z ťažby minerálov sa nebude upravovať," povedala hovorkyňa. "Bude sa však uvažovať o možnostiach zníženia cla pri exporte ropy pomalším tempom a tiež o úpravách niektorých iných zdrojov príjmov v záujme získania dodatočných fondov," dodala. Návrh na zvýšenie dane z ťažby ropy predložilo ministerstvo financií, ktoré navrhlo zmenu jej kalkulácie s cieľom dosiahnuť v roku 2016 dodatočné príjmy v sume približne 600 mld. rubľov (RUB).

 

Minister hospodárstva Alexej Uljukajev neskôr potvrdil, že ruská vláda uvažuje o zmene dane z plynu. Rusko, ktorého ekonomika sa podľa odhadov v tomto roku zmenší o 3,9 až 4,4 %, hľadá spôsoby naplnenia štátnej pokladnice. Vláda je pod tlakom, aby prijala niektoré tvrdé opatrenia do 25. októbra, kedy musí parlamentu predložiť návrh rozpočtu pre rok 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies