Rusko zakázalo dovoz syrov z Poľska

NETKY.SK • 23 Február 2015, 12:44 • 2 min
Rusko zakázalo dovoz syrov z Poľska

MOSKVA - Ruský úrad pre ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor zastavil dovoz všetkých syrov z Poľska a tiež produktov vyrobených zo syrov, pretože nespĺňajú požadované štandardy. Informovali o tom agentúry Reuters a TASS.

slovakia

left justify in out

Rospotrebnadzor oznámil, že testy syrov vyrobených poľskou spoločnosťou OSTROWIA nedopadli dobre. Analýzy odhalili, že nespĺňajú normy tzv. colnej únie, ktorú tvoria Rusko, Bielorusko a Kazachstan. Ruský úrad preto od 20. februára zakázal dovoz všetkých syrov a syrových produktov z Poľska, aby ochránil ruských spotrebiteľov.
     

Rusko vlani v auguste zakázalo dovoz potravín z Európskej únie (EÚ) v reakcii na sankcie Západu proti Moskve pre jej úlohu v ukrajinskej kríze. Rusko zastavilo dovoz mäsa, rýb, mlieka, ovocia a zeleniny z EÚ, ale zdá sa, že na syry a výrobky z nich sa tieto sankcie možno nevzťahovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies