Rusko vyviezlo vlani zbrane a vojenskú techniku za vyše 15 miliárd USD, sú dvojkou v exporte

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 16:22 • 2 min
Rusko vyviezlo vlani zbrane a vojenskú techniku za vyše 15 miliárd USD, sú dvojkou v exporte

MOSKVA - Hodnota vývozu ruského vojenského priemyslu dosiahla v roku 2016 viac ako 15 miliárd USD (13,91 miliardy eur). Rusko je v tomto exporte na druhom mieste na svete.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie 1. kanálu Ruskej televízie vo vysielaní a na jeho internetovej stránke to uviedol prezident Vladimir Putin na zasadnutí orgánu pre vojensko-technickú spoluprácu. Dodal, že s Ruskom uzavrelo dohody o dodávkach vojenskej techniky 52 krajín. V súčasnosti sa pripravujú nové kontrakty.

 

Hodnota exportných objednávok ruského vojenského priemyslu dosahuje 50 miliárd USD. "Máme v úmysle pokračovať vo zvyšovaní účasti Ruska na svetovom trhu so zbraňami a vojenskou technikou. Chceme riešiť vývoz do ďalších krajín a rozširovať sortiment exportnej výroby, zvyšovať jej kvalitu a kvalitu zbraní. Ich výnimočná spoľahlivosť a efektívnosť sa potvrdzuje v boji s teroristami v Sýrskej arabskej republike a s terorizmom na celom Blízkom východe. Nasadenie letectva a prostriedkov protivzdušnej obrany v reálnych bojových podmienkach dáva neoceniteľnú skúsenosť leteckým a inžiniersko-technickým pracovníkom, zámerom protivzdušnej obrany a taktiež vývojárom v oblasti ruskej výroby vojenského charakteru“, uviedol prezident Putin.

 

(1 EUR = 1,0786 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies