Rusko obnovilo dodávky plynu Ukrajine

NETKY.SK • 9 December 2014, 09:09 • 2 min
Rusko obnovilo dodávky plynu Ukrajine

KYJEV - Rusko v utorok obnovilo dodávky zemného plynu pre Ukrajinu. Potvrdil to ukrajinský monopolný prepravca plynu, spoločnosť Ukrtransgaz.

slovakia

left justify in out

Dodávky Rusko zastavilo pred šiestimi mesiacmi po tom, čo sa Kyjev a Moskva nedohodli na cene plynu a uhradení dlhov Ukrajiny za odobratý plyn. "Ukrajina začala odoberať ruský plyn. Objem dodávok je zhruba 43,5 mil. kubických metrov denne," uviedol hovorca spoločnosti Maxim Beljavský. Ukrajinská štátna energetická firma Naftogaz minulý týždeň uviedla, že ruskému plynárenskému monopolu Gazprom, od ktorého má v decembri odobrať miliardu kubických metrov plynu, uhradila 378 mil. USD. 

 

Obnovenie dodávok plynu umožnila októbrová dočasná dohoda na novej cene za surovinu počas zimných mesiacov. Tú Moskva, Kyjev a EÚ stanovili na 378 USD za tisíc kubických metrov do konca roka a v prvom kvartáli budúceho roka na 365 USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies