Rusko na zasadnutí rady v Ženeve nepodporí rezolúciu proti Sýrii

NETKY.SK • 28 Február 2012, 07:53 • 2 min
Rusko na zasadnutí rady v Ženeve nepodporí rezolúciu proti Sýrii

Rusko na zasadnutí rady v Ženeve nepodporí rezolúciu proti Sýrii - Politika Rusko nepodporí rezolúciu odsudzujúcu Sýriu, ak bude výsledkom utorkovej diskusie Rady OSN pre ľudské práva vo švajčiarskej Ženeve. Vyhlásila to dnes zástupkyňa Moskvy.

slovakia

left justify in out

img

Rusko nepodporí rezolúciu odsudzujúcu Sýriu, ak bude výsledkom utorkovej diskusie Rady OSN pre ľudské práva vo švajčiarskej Ženeve. Vyhlásila to dnes zástupkyňa Moskvy.
      Liga arabských štátov požiadala, aby sa v rámci konferencie Rady OSN pre ľudské práva konalo aj mimoriadne zasadnutie. Jeho cieľom má byť výzva adresovaná Sýrii, aby umožnila doručenie humanitárnej pomoci civilistom, uviedli diplomati.
      Zástupkyňa Ruska dnes vyzvala na "odpolitizovanú" diskusiu na zasadnutí.
      "Stále sme presvedčení, že zhrnutie záverov tohto stretnutia do podoby akéhokoľvek písaného dokumentu bude neužitočné a kontraproduktívne," dodala.
      Rusko a Čína už začiatkom tohto mesiaca vetovali rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá odsudzovala režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada.
      Predsedníčka Rady OSN pre ľudské práva Laura Lasserrová-Dupuyová uviedla, že je dôležité, aby sa zasadnutie o Sýrii konalo a zaznamenalo pokrok.
      "Humanitárna situácia (v Sýrii) je kritická," upozornila táto uruguajská diplomatka.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies