Ødegaardovi sa v Arsenale darí, budúcnosť zatiaľ riešiť nechce

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 14:40 • 2 min
Ødegaardovi sa v Arsenale darí, budúcnosť zatiaľ riešiť nechce

Nórsky záložník Martin Ødegaard spôsobil pred viac ako šiestimi rokmi vo futbalovom svete hystériu, ktorá mu vyniesla prestup do slávneho Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Dnes 22-ročný hráč mal v domovine povesť talentu, ktorý sa rodí raz za niekoľko generácií. V roku 2015 si ho vyhliadol kráľovský klub zo Španielska, kde najskôr pôsobil v rezervnom tíme. Očakávania verejnosti boli obrovské, odborníci i fanúšikovia boli zvedaví, či sa tínedžer dokáže vysporiadať s masívnym tlakom.

 

Ødegaard si napokon zvolil postupný vývoj a v roku 2017 zamieril na hosťovanie do holandskej ligy, konkrétne do Heerenveenu, kde sa mu darilo. O rok neskôr zmenil v rámci súťaže dres a pripojil sa k Vitesse Arnhem, no a v sezóne 2019-2020 na neho čakala zaťažkávajúca skúška v podobe hosťovania v Reale Sociedad. Mladý Nór však naplnil očakávania a stal sa jedným z najlepších hráčov ligy. Pred touto sezónou si ho tak tréner Zinedine Zidane stiahol späť do Madridu.

 

 

Pod slávnym kormidelníkom však mnoho príležitostí nedostával a v zime sa rozhodol požiadať o zmenu dresu. Ocitol sa v londýnskom Arsenale, kde stihol odohrať 12 zápasov a streliť 2 góly. Keďže sa však blíži koniec sezóny a klub nemá napriek eminentnému záujmu na Ødegaarda opciu, špekuluje sa o tom, či sa vráti do Realu alebo ho Arsenal kúpi.

 

„Ak by som mal byť úprimný, ešte som o tom neuvažoval. Koncentrujem sa na to, že dohoda platí do leta. Potrebujem stabilitu a možnosť ďalšieho rastu, to sú pre mňa kľúčové slová. Skúsenosť z Anglicka je dobrá. Na štýl hry Arsenalu som sa adaptoval pomerne rýchlo. Chýbalo mi síce sebavedomie a niekoľko ďalších vecí, cítim však, že sa zlepšujem,“ vyjadril sa nórsky reprezentant.

 

 

Okrem návratu do Španielska prichádza do úvahy predĺženie hosťovania, resp. trvalý prestup do Londýna. Ødegaard odohral v tejto sezóne za Real aj kvôli zraneniam len 9 duelov, tréner Zidane je však známy tým, že rád nasadzuje svoje kone a zostavou rotuje len v prípade zranení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies