Rusko je ochotné rokovať o dlhu, Ukrajina ale musí zmeniť postoj

NETKY.SK • 16 November 2015, 09:16 • 2 min
Rusko je ochotné rokovať o dlhu, Ukrajina ale musí zmeniť postoj

BELEK - Moskva dúfa, že v otázke ukrajinského dlhu voči Rusku dosiahne s Kyjevom kompromis. V pondelok to uviedol ruský minister financií Anton Siluanov s tým, že Rusko pripravilo ponuku, ktorá má byť východiskom pre urovnanie celej záležitosti.

slovakia

left justify in out

"Rusko urobilo ponuku týkajúcu sa procedúry platby zo strany Ukrajiny. Tento návrh bude zaujímavý a predložený na základe regulácie dlhu,“ povedal minister. "Považujeme reštrukturalizáciu za podmienok určených komerčným veriteľom za neakceptovateľnú", zopakoval minister. 


Moskva je pripravená hovoriť o ukrajinskom dlhu voči Rusku v prípade, že Kyjev zmení svoj postoj. Informovali o tom ruské agentúry, ktoré citovali Siluanova v nedeľu. Podľa jeho slov Kyjev doposiaľ vyzval Moskvu na rokovania o cenných papieroch v hodnote troch miliárd eur, ktoré má Rusko v držbe. O týchto záväzkoch sa má hovoriť ako o komerčnom dlhu. "Za takýchto podmienok sú rokovania samozrejme neakceptovateľné," povedal Siluanov počas summitu krajín G20.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies