Podozrivý strelec z Hamburgu bol bývalým členom Jehovových svedkov

NETKY.SK • 10 Marec 2023, 13:30 • 2 min
Podozrivý strelec z Hamburgu bol bývalým členom Jehovových svedkov

HAMBURG - Podozrivý páchateľ štvrtkovej streľby v nemeckom mete Hamburg bol bývalým členom náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia. V piatok to uviedli miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Streľba v modlitebni Jehovových svedkov si vyžiadala osem obetí vrátane podozrivého strelca, ktorý proti sebe obrátil zbraň po príchode polície. Zranených je osem ľudí, z toho štyria sú vo vážnom stave. Miestny bezpečnostný predstaviteľ povedal, že podozrivý strelec bol 35-ročný nemecký občan Philipp F. Počas útoku vystrelil viac ako 100 nábojov. Príčina streľby nie je známa, no nič nenasvedčuje politickej motivácii.

 

Podľa šéfa hamburskej polície Martina Meyera mal podozrivý strelec zbrojný preukaz a legálne vlastnil poloautomatickú zbraň. Miestne úrady v minulosti dostali tip, že nie je spôsobilý na držbu strelnej zbrane. Počas kontroly sa však zistilo, že žiadne pravidlá neporušil, dodal Meyer. Polícia uviedla, že "zrejme nie v dobrom" opustil Jehovových svedkov asi pred 18 mesiacmi, napísala agentúra AFP. Streľba sa odohrala vo štvrtok večer okolo 21.00 v hamburskej štvrti Gross Borstel. Podľa denníka Hamburger Abendblatt sa v budove, kde sa strieľalo, zišli členovia spoločenstva na týždennom stretnutí zameranom na štúdium Biblie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies