Ruské vojenské vrtuľníky údajne preleteli nad Krymom

NETKY.SK • 28 Február 2014, 14:20 • 2 min
Ruské vojenské vrtuľníky údajne preleteli nad Krymom

KYJEV - Vyše desať ruských vojenských vrtuľníkov preniklo dnes do ukrajinského vzdušného priestoru nad Krymom, informovala ukrajinská pohraničná stráž.

slovakia

left justify in out

Taktiež uviedla, že ruskí vojaci zablokovali jednotku pohraničníkov v Sevastopole, kde sa nachádza ruská Čiernomorská flotila. Tá ešte skôr poprela, že by bola zapletená do obsadenia vojenského letiska pri Sevastopole.

      

Vyhlásenie výnimočného stavu na Kryme je jednou zo zvažovaných možností, vyhlásil tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Parubij.
      

Podľa neho by to však neznamenalo vyslanie armády. Súčasné bezpečnostné sily, ako zdôraznil, musia udržať situáciu pod kontrolou.
     

"Hľadáme efektívnejší spôsob urovnania situácie na Krymskom polostrove," citovala tajomníka agentúra Reuters.
      

Podľa ukrajinských zákonov môže parlament vyhlásiť výnimočný stav na dobu najviac dvoch mesiacov.
      

Parubij zároveň obvinil Kremeľ, že nariadil ozbrojeným skupinám obsadiť dve letiská na Kryme. "Sú to dve samostatné skupiny pod velením Kremľa," povedal. Dodal, že podobným akciám sa podarilo zabrániť v iných častiach Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies