Ruská spoločnosť Aeroflot stiahla z prevádzky airbus A321, našli poruchu pri spúšťaní motoru

NETKY.SK • 3 November 2015, 09:55 • 2 min
Ruská spoločnosť Aeroflot stiahla z prevádzky airbus A321, našli poruchu pri spúšťaní motoru

MOSKVA - Ruská letecká spoločnosť Aeroflot dnes z technických príčin nahradila lietadlo typu Airbus A321 na linke Moskva - Petrohrad iným strojom. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na zdroje moskovského letiska Šeremeťjevo, ktoré dodali, že chyba sa zistila pri spúšťaní motorov. Cestujúci prestúpili do iného lietadla.

slovakia

left justify in out

TASS okrem toho informoval, že po technickej kontrole sa do prevádzky vrátili dve lietadlá typu Airbus A321 leteckej spoločnosti Kogalymavia, ktorej stroj uplynulú sobotu havaroval počas letu z Egypta do Ruska, pričom zahynulo všetkých 224 ľudí na palube. Ruská vládna federálna služba pre kontrolu v doprave (Rostransnadzor) dnes spresnila, že lietadlá po previerke znovu nasadili na linky podľa harmonogramu. Tretí airbus technici Rostransnadzoru kontrolovali v pondelok. Štvrtý airbus patriaci Kogalymavii je v Turecku, kde sa podrobuje dlhodobým plánovaným previerkam.

 

Rostransnadzor vydal nariadenie, ktorým spoločnosti Kogalymavia zakázal používať lietadlá typov Airbus A321, a to až do zistenia príčin leteckého nešťastia v Egypte a prijatia opatrení nutných na zvýšenie bezpečnosti letov. Vládna agentúra nariadila leteckej spoločnosti, aby tieto preventívne opatrenia prijala do večera 2. novembra a v závislosti od ich realizovateľnosti rozhodla o nasadení airbusov na linky. Holding TH&C, do ktorého patrí aj spoločnosť Kogalymavia, známa po rebrandingu aj pod názvom MetroJet, informovala, že kontrola jej airbusov bude etapovitá a lety na všetkých linkách sa budú vykonávať v obvyklom režime. Hovorkyňa holdingu spresnila, že lietať budú všetky štyri airbusy, ktoré spoločnosť vlastní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies