Rusi s Nórmi ešte na veľkom turnaji neprehrali

NETKY.SK • 17 Február 2014, 18:16 • 2 min
Rusi s Nórmi ešte na veľkom turnaji neprehrali

SOČI - Lotyši môžu Švajčiarom odplatiť prehru zo základnej skupiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok sa na XXII. zimných olympijských hrách v Soči začína atraktívna vyraďovacia časť mužského hokejového turnaja - uskutočnia sa štyri súboje o postup do štvrťfinále. Duel o prienik medzi osem najlepších tímov na tomto vrcholnom podujatí absolvujú aj slovenskí reprezentanti, na ktorých v Šajba aréne čaká od 21.00 h miestneho času (18.00 h SEČ) prestížny zápas s Českom. V rovnakom čase sa v Ľadovom paláci Boľšoj uskutoční duel Švajčiarsko - Lotyšsko. Už o 9.00 h SEČ nastúpia Slovinci proti Rakúšanom a od 13.30 h domáci Rusi proti Nórom. Aj tieto súboje bude hostiť hala Boľšoj.

 

Ak Slovensko vyhrá zaujímavý zápas s Českom, potom aj štvrťfinále proti USA odohrá v Šajba aréne v stredu 19. februára o 18.00 h. Rusov v prípade postupu čaká súboj s Fínmi, víťaz duelu Slovinsko - Rakúsko nastúpi proti Švédsku a na úspešnejší tím z dvojice Švajčiarsko, Lotyšsko čaká stredajšie stretnutie proti obhajcom zlata z Kanady. 

 

Nóri nastúpia proti domácemu favoritovi a budú chcieť zabojovať o vôbec prvý triumf nad týmto súperom na niektorom z veľkých podujatí. V doterajších piatich vzájomných zápasoch na MS alebo ZOH zakaždým uspeli Rusi. 

 

Výsledky zo základných skupín spojili Rakúsko a Slovinsko, čo pred turnajom nik nečakal. Na prestížnych turnajoch sa doteraz viac darilo Rakúšanom, ktorí zvíťazili v troch zo štyroch vzájomných duelov na svetových šampionátoch. Zatiaľ naposledy na MS 2011 na Slovensku triumfovali rakúski hráči 3:2. 

 

Vicemajstri sveta Švajčiari majú pred sebou prekážku v podobe nebezpečných Lotyšov. Obe mužstvá sa už v Soči stretli, duel v základnej skupine sa skončil tesným triumfom reprezentantov krajiny "helvétskeho kríža" 1:0. 

 

Slovenskí hokejisti na turnaji v Soči získali zatiaľ iba bod, keď po výbornom výkone prehrali s domácimi Rusmi až po samostatných nájazdoch. Česi triumfovali nad Lotyšmi, no nestačili na Švédov ani Švajčiarov. 

Ďalší program olympijského hokejového turnaja v Soči (časy sú v SEČ): 

Utorok 18. februára - o postup do štvrťfinále: Slovinsko - Rakúsko (9.00 h, Ľadový palác Boľšoj), Rusko - Nórsko (13.30, Ľadový palác Boľšoj), Švajčiarsko - Lotyšsko (18.00, Ľadový palác Boľšoj), Česko - Slovensko (18.00, Šajba aréna) 
Streda 19. februára - štvrťfinále: Švédsko - Slovinsko/Rakúsko (9.00, Ľadový palác Boľšoj), Fínsko - Rusko/Nórsko (13.30, Ľadový palác Boľšoj), Kanada - Švajčiarsko/Lotyšsko (18.00, Ľadový palác Boľšoj), USA - Česko/Slovensko (18.00, Šajba aréna) 
Štvrtok 20. februára: voľný deň 
Piatok 21. februára - semifinále: o 13.00 a 18.00 (Ľadový palác Boľšoj) 
Sobota 22. februára: o 3. miesto (16.00, Ľadový palác Boľšoj) 
Nedeľa 23. februára: finále (13.00, Ľadový palác Boľšoj)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies