Rumunská pobrežná stráž zachránila 70 imigrantov

NETKY.SK • 28 Február 2015, 13:30 • 2 min
Rumunská pobrežná stráž zachránila 70 imigrantov

BUKUREŠŤ - Rumunská pobrežná stráž zachránila v sobotu 70 utečencov, ktorí sa plavili v rozbúrenom Čiernom mori na malej rybárskej loďke. Medzi väčšinou sýrskymi a irackými imigrantmi bolo 20 žien a sedem detí.

slovakia

left justify in out

Turecká loď vyplávala z Istanbulu a do vážnych problémov sa dostala asi 16 kilometrov od rumunského pobrežia. Zachránených utečencov previezli do prístavu Konstanca. Podľa hovorcu pobrežnej stráže Mariusa Niculesca išlo tento rok o prvú skupinu imigrantov, ktorí sa pripravili k rumunskému pobrežiu.

 

Za posledný rok prišlo po mori do Rumunska asi 500 imigrantov. Väčšina z nich uniká pred konfliktami a chudobou na Blízkom východe a dúfa, že cez Rumunsko, ktoré je členom schengenského priestoru, sa dostanú do západnej Európy. V porovnaní so zvyškom Európy je počet utečencov prichádzajúcich do Rumunska malý. Minulý rok sa priplavilo do Talianska vyše 160 000 imigrantov, ďalších 40 000 prišlo do Grécka. Tisíce z nich nebezpečnú plavbu neprežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies