Rozlúčka so zosnulými hasičmi si v Prešove vyžiada obmedzenia v doprave

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 19:05 • 2 min
Rozlúčka so zosnulými hasičmi si v Prešove vyžiada obmedzenia v doprave

PREŠOV - Posledná rozlúčka s dvojicou hasičských záchranárov Radoslavom Lackom a Petrom Toďorom, ktorí v stredu 10. mája zahynuli pri tragickej nehode vrtuľníka na vojenskom letisku v Nižnej Šebastovej pri Prešove, bude v utorok 16. mája v Prešove. Smútočný sprievod si vyžiada aj obmedzenia dopravy v meste.

slovakia

left justify in out

Posledná rozlúčka s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru v Prešove, ktorí zahynuli pri výkone štátnej služby, sa začne o 11:00 na Okresnom riaditeľstve HaZZ na Požiarnickej ulici v Prešove. Smútočný sprievod následne povedie od hasičskej stanice po uliciach Záhradná, Požiarnická, Okružná, Hviezdoslavova, Štefánikova a Hlavná.

 

Dopravu v meste preto budú od 11:30 regulovať príslušníci Policajného zboru a mestskej polície. „S obmedzením dopravy je potrebné rátať do príchodu sprievodu ku Konkatedrále sv. Mikuláša približne o 12:30,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová.

K pádu policajného vrtuľníka BELL 429 z výšky zhruba 100 metrov došlo v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb. K pádu malo dôjsť pri záverečnom manévri, keď sa záchranári nachádzali v podvese pod vrtuľníkom blízko k palube.

 

Nehodu neprežila dvojica hasičských záchranárov – riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove Radoslav Lacko a veliteľ družstva Peter Toďor.Pri nehode sa vážne zranili aj dvaja policajní piloti, ktorí v prešovskej nemocnici absolvovali operácie. Jeden z pacientov je už pri vedomí, druhý sa nachádzal naďalej v kritickom stave v umelom spánku.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies