ROZHOVOR: MMA zápasník Ľudovít "Lajoš" Klein nám prezradil svoje dojmy po zápase UFC

NETKY.SK • 18 August 2023, 10:30 • 2 min
ROZHOVOR: MMA zápasník Ľudovít "Lajoš" Klein nám prezradil svoje dojmy po zápase UFC

BRATISLAVA - Ľudovít Klein je zápasník MMA, ktorý ako prvý Slovák v histórii podpísal zmluvu so slávnou UFC. Po zrušenom súboji s Jimom Millerom sa Lajoš Klein dostal do klietky 5. augusta 2023 na turnaji UFC on ESPN 50 v Nashville, kde nastúpil proti Ignaciovi Bahamondesovi v rozhovore sa s nám zdôveril so svojimi dojmami z tohto zápasu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ľudovít Klein sa v začiatkoch svojej zápasníckej kariéry venoval boxu, ktorému doslova podľahol už v 12-tich rokoch. O niekoľko rokov neskôr vybojoval boxerský titul majstra Slovenska a vo svojich 17-tich rokoch po prvýkrát vyskúšal zmiešané bojové umenia. Na dráhu MMA bojovníka sa vydal v roku 2009 a na tejto ceste už zostal.

 

Okrem boxu sa Klein venoval i brazílskemu Jiu-Jitsu vo svojom domovskom klube v Nových Zámkoch. Získal vtedy ideálnu prípravu k tomu, aby sa stal komplexným MMA zápasníkom. Prvý a zároveň víťazný zápas v profesionálnej kariére si Klein pripísal v roku 2014.

 

Po nedávno zrušenom súboji s Jimom Millerom sa Lajoš Klein dostal do klietky 5. augusta 2023 na turnaji UFC on ESPN 50 v Nashville. Bojoval s Čiľanom Ignaciom Bahamondesom, ktorý je veľmi nebezpečným postojárom a doteraz mal aj skvelú formu a výborné výsledky. Slovák však podal azda životný výkon a takmer o hlavu vyššieho postojára doslova "prestrieľal" údermi aj kopmi, mal prevahu aj v ojedinelých takedownoch a po troch kolách celkom zaslúžene vyhral na body, čo ho opäť v UFC posunulo o level vyššie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BetArena Foto: MMA Shorties
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies