Rozhodnutie odletieť do Turecka musí urobiť každý turista sám

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 13:25 • 2 min
Rozhodnutie odletieť do Turecka musí urobiť každý turista sám

PRAHA - Rozhodnutie, či odletieť z Česka na dovolenku do Turecka, kde v noci nadnes došlo k pokusu o vojenský prevrat, je teraz individuálne a závisí od každého turistu. Pre české cestovné kancelárie bude rozhodujúce popoludňajšie rokovanie krízového štábu ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Ak ten vyhlási Turecko za nebezpečnú destináciu, cestovné kancelárie (CK) budú musieť klientov stiahnuť a novým ponúknuť peniaze alebo náhradné riešenie. Oznámil to dnes podpredseda českej Asociácie cestovných kancelárií Jan Papež, ktorého citoval spravodajský portál Novinky.cz.

 

Papež dodal, že klienti CK v Turecku sú teraz v kontakte s delegátmi a dostávajú od nich všetky informácie.

"V letoviskách je úplný pokoj - je na každom klientovi, či sa rozhodne pokračovať v dovolenke. Mierne prevažuje nálada zostať," povedal Papež.

 

Pre klientov v Česku však vznikol ten problém, že nemusia dostať peniaze za zájazd naspäť. V tomto prípade bude záležať na postoji jednotlivých cestovných kancelárií, dodal Papež.

 

Napríklad cestovná kancelária Exim Tours ponúkla klientom bezplatnú zmenu destinácie či posunutie termínu zájazdu.

 

Miestni obyvatelia v tureckých letoviskách situáciu prežívajú, vyberajú peniaze z bankomatov a nakupujú si potraviny do zásoby, uviedol portál Novinky.cz.

 

CK Blue Style neodporúča svojim klientom, ktorí majú kúpený zájazd do Turecka s odletmi dnes a na budúci týždeň, aby na svoju dovolenku odcestovali. Situácia v Turecku je v súčasnosti neprehľadná a CK Blue Style nechce svojich klientov vystavovať nebezpečenstvu. Dovolenkári však o peniaze neprídu, dodala CK.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies