Rosina nemá pred Misanom zbytočné ambície

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 12:46 • 2 min
Rosina nemá pred Misanom zbytočné ambície

BRATISLAVA - Historicky najúspešnejší slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina štartuje už tento víkend 9. - 10. apríla na prvom podujatí prestížnej európskej série Blancpain GT Series Sprint Cup v talianskom Misane.

slovakia

left justify in out

Medzi svetovú špičku najvýkonnejších kapotovaných vozidiel sa vracia vo vozidle Lamborghini Huracán GT3 rakúskeho tímu Grasser Racing. Grasser je zároveň továrenským tímom Lamborghini. Nedávny predsezónny test na okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni absolvoval 28-ročný Púchovčan spolu so svojím tímovým kolegom Jeroenom Bleekemolenom z Holandska, ktorý patrí medzi najskúsenejších pretekárov GT3.


"Test na Slovakia Ringu dopadol veľmi dobre, vyskúšali sme si rôzne nastavenia. Taktiež každý kilometer za volantom tohto auta je pre mňa dobrý, najmä po mojej dvojročnej odmlke. Nestaviam si pre Misano žiadne zbytočné ambície, no cítim sa dobre a dúfam, že sa nám v Taliansku zadarí. Čaká ma dokopy päť pretekárskych víkendov v seriáli Blancpain GT, takže treba ísť do toho naplno a zodpovedne. Okruh v Misane poznám z testov, mal by nám sedieť. Štartové pole však pozostáva zo 40 vyrovnaných áut a skutočnej jazdeckej smotánky, medzi ktorou nechýbajú ani bývalí piloti F1 či iných špičkových šampionátov," uviedol "Štofi" Rosina v tlačovej správe.


Slovenský pilot cez víkend osedlá 550-koňový špeciál na 4226-metrovej trati Misano World Circuit pri Rimini. Pretekať bude proti takým menám, akými sú bývalí piloti F1 Will Stevens, Markus Winkelhock či Davide Valsecchi, ale aj proti množstvu najskúsenejších GT3 "žralokov" a víťazov prestížnych šampionátov. Po piatkových dvoch voľných tréningoch (15.00 a 20.30) sa v sobotu od 14.15 pôjde trojdielna kvalifikácia a o 20.30 hodinové kvalifikačné preteky s povinnou výmenou jazdcov. V nedeľu o 14.15 sú na programe 60-minútové hlavné preteky s povinnou výmenou jazdcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies