GAMING RimWorld si noví hráči v Austrálii nezahrajú

NETKY.SK • 19 Marec 2022, 16:00 • 2 min
GAMING RimWorld si noví hráči v Austrálii nezahrajú

RimWorld je simulátor vesmírnej kolónie. Aj napriek tomu, že hra ponúka futuristický obsah, obmedzenie zakúpenia hry sa zneprístupnila pre austrálskych hráčov.

slovakia

left justify in out

Hra je k dispozícii v online digitálnej distribúcii od roku 2013. Ludeon Studios je herné štúdio, ktoré stojí za vývojom spomínanej hry. V príspevku na svojom blogu uviedli, že nečakaný problém nastal po uvedení statusu Refused Classification (RC) pre potenciálnu konzolovú verziu hry RimWorld.

 

img

 

Status RC je zvyčajne uvedený pre obsah, ktorý má veľmi veľký vplyv a nespadá do všeobecne uznávaných noriem komunity. Tento status uviedla austrálska klasifikačná rada. Tá vidí problém hry v tomto: „RimWorld obsahuje sexuálne scény, zneužívanie drog alebo drogové závislosti, zločin, krutosť, násilie alebo odpudivé javy takým spôsobom, že tým porušuje normy morálky, slušnosti a korektnosti všeobecne uznávané dospelými ľuďmi,“ uvádza v oficiálnom vyhlásení k zákazu predaja hry na austrálskom území.

 

K dobrým správam patrí, že hráčov, ktorí majú už zakúpenú hru RimWorld, sa táto situácia netýka. Môžu pokračovať v hraní bez obmedzení. Na oficiálnej stránke RimWorld je možné zakúpenie hry, kde získate prístup k DRM-Free hernému obsahu spolu s aktivačným kľúčom pre platformu Steam. DRM-Free verzia hry by mohla zabezpečiť prístup k hre bez obmedzenia, no na druhej strane budú hráči musieť obetovať miesto v online knižnici na populárnej platforme Steam zatiaľ, kým sa situácia nevyrieši.

 

 

Ludeon Studios mrzí, že sú hráči v tejto oblasti limitovaní. Nepríjemnú situáciu sa herné štúdio snaží vyriešiť čo najskôr.

 

„Neočakávali sme, že to ovplyvní verziu Steam, pretože v predchádzajúcich podobných prípadoch, ako napríklad v prípade Disco Elysium, hodnotenie RC na konzolovej verzii neovplyvnilo dostupnosť PC verzie na Steame. Pracujeme na vyriešení tejto situácie a čo najskôr opäť sprístupníme RimWorld každému, ale ešte nevieme, čo všetko je potrebné spraviť alebo ako dlho to môže trvať.“

 

Možno vás zaujme: GAMING Sony a Nintendo blokujú hry a ich služby v Rusku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies