Rooney Mara rokuje o úlohe v snímke o Márii Magdaléne

NETKY.SK • 4 Február 2016, 08:49 • 2 min
Rooney Mara rokuje o úlohe v snímke o Márii Magdaléne

LOS ANGELES - Americká herečka Rooney Mara rokuje o úlohe v pripravovanej životopisnej snímke o Márii Magdaléne. Predstaviť by sa v nej mala ako hlavná hrdinka. Réžie sa ujme Garth Davis a o scenár sa postarali Helen Edmundson a Philippa Goslett.

slovakia

left justify in out

Výrobu zastrešia spoločnosti Universal Pictures International Productions a See-Saw Films. Producentmi snímky budú Iain Canning a Emile Sherman. Nakrúcanie by sa malo začať tento rok v lete a do kín by sa mal film dostať v roku 2017. Herečka momentálne spolupracuje s Davisom na dráme Lion, v ktorej sa predstaví s Nicole Kidman či Devom Patelom.

 

Máriu Magdalénu, ktorá bola podľa Biblie oddanou nasledovníčkou Ježiša Krista a videla jeho ukrižovanie aj zmŕtvychvstanie, zobrazili vo filme prvý raz v roku 1912. Odvtedy sa jej postava objavila vo viacerých snímkach ako napríklad Posledné pokušenie Krista (1988), kde ju stvárnila Barbara Hershey, či Umučenie Krista (2004), kde sa ako jedna z najznámejších biblických postáv predstavila Monica Bellucci.

 

Rooney Mara debutovala vo filme Tajomná legenda Krvavá Mary (2005). Následne sa objavila v snímkach ako Nočná mora z Elm Street (2010) alebo Sociálna sieť (2010). Preslávila sa ako hackerka Lisbeth Salander v snímke Muži, ktorí nenávidia ženy (2011), ktorá jej vyniesla chvály kritiky a nominácie na Oscara i Zlatý glóbus. V roku 2013 sa predstavila v psychologickej krimidráme Vedľajšie účinky Stevena Soderbergha, romantickom sci-fi Ona či krimidráme Ain't Them Bodies Saints a o rok neskôr v snímke Odpad. Vlani ju mohli fanúšičky a fanúšikovia vidieť ako Tiger Lily v rodinnom fantasy PAN: Cesta do Krajiny-Nekrajiny. Zahrala si tiež v romantickej dráme Carol, ktorá jej okrem iného vyniesla nominácie na cenu BAFTA, Zlatý glóbus aj Oscara. Do slovenských kín ju uvedú 10. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies