Rolling Stones odohrajú 25. marca koncert v Havane

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 17:44 • 2 min
Rolling Stones odohrajú 25. marca koncert v Havane

HAVANA - Svetoznáma britská rocková skupina Rolling Stones odohrá 25. marca bezplatný koncert v kubánskej metropole Havana. Kapela to oznámila na svojej stránke.

slovakia

left justify in out

Hudobná šou Rolling Stones sa uskutoční v športovej aréne Ciudad Deportiva, do ktorej sa zmestí 15.000 divákov. Koncert sa bude konať tri dni po návšteve amerického prezidenta Baracka Obamu v kubánskej metropole.


Podľa agentúry AP sa Rolling Stones stanú najznámejšou zahraničnou kapelou, ktorá bude koncertovať v Havane od kubánskej revolúcie z roku 1959. Predpokladá sa, že ich vystúpenie pritiahne obrovské množstvo fanúšikov.


"Počas našej dlhej kariéry sme vystupovali už na mnohých výnimočných miestach, ale šou v Havane bude významným medzníkom pre nás a dúfame, že aj pre našich priateľov na Kube," uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke skupiny.


Samotní Rolling Stones označili pripravovaný koncert v Havane za "priekopnícku" šou, ktorá sa uskutoční len raz za život. Má ísť o vôbec prvé vystúpenie pod holým nebom, ktorý na Kube odohrá nejaká britská kapela.


Mick Jagger a jeho spoluhráči sľubujú kubánskym fanúšikom množstvo klasických hitov Rolling Stones, ako aj špeciálnych hudobných "skvostov" z ich úspešných albumov.


Kubánsky komunistický režim v minulosti prenasledoval mladých ľudí počúvajúcich rockovú hudbu, ktorú označoval za nástroj západného kapitalizmu. Od tejto represívnej politiky už Havana upustila a v ostatných rokoch čoraz častejšie povoľuje neoficiálne masové podujatia.

 

 

#StonesCubaThe Rolling Stones announce free concert in Cuba!https://www.rollingstones.com/2016/03/01/the-rolling-stones-announce-free-concert-in-cuba/!The Rolling Stones anuncian concierto gratis en Cuba!

Posted by The Rolling Stones on 1. marec 2016



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies