Roland Garros: Cibulková cez Konjuhovú do 3. kola so Suárezovou-Navarrovou

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 15:35 • 2 min
Roland Garros: Cibulková cez Konjuhovú do 3. kola so Suárezovou-Navarrovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata druhá zvíťazila 6:4, 3:6, 6:0 nad Chorvátkou Anou Konjuhovou vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (22. mája - 5. júna, celková dotácia 32 017 500 eur, antuka).

slovakia

left justify in out

Bol to premiérový vzájomný duel 27-ročnej Bratislavčanky s 18-ročnou 76. ženou renkingu WTA. Cibulková je siedmy raz v kariére medzi najlepšími 32 vo francúzskej metropole. Už má istotu prémie 102 000 eur brutto a 130 bodov do svetového rebríčka. V tento deň sa na rovnakom kurte ešte predstaví v 1. kole štvorhry po boku Belgičanky Kirsten Flipkensovej proti domácej dvojici Myrtille Georgesová, Alizé Limová.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bude v 3. kole v sobotu čeliť o centimeter vyššej španielskej dvanástke podujatia Carle Suárezovej-Navarrovej, s ktorou čoskoro budú mať podobnú časť priezviska (Slovenka sa 9. júla vydá za Michala Navaru). Proti rovesníčke, 14. v hodnotení a vo francúzskej metropole dvojnásobnej štvrťfinalistke (2008, 2014), má skóre 3:1, pričom neuspela v zatiaľ poslednej konfrontácii vlani v októbri v osemfinále na "harde" v hale v Moskve (4:6, 5:7). Všetky doterajšie konfrontácie boli na tvrdom povrchu. Cibulková z predchádzajúcich ôsmich vystúpeniach v "main draw" na RG v polovici prípadov skončila práve v 3. kole.

Cibulková začala proti Konjuhovej dobre, rýchlo viedla 2:0, brejk v druhom geme zvládla na nulu. Následne síce sama prišla o servis, ale z 2:1 odskočila na 5:1. Prvý pokus o dopodávanie sa k zisku tejto časti jej nevyšiel a nezužitkovala ani šesť setbalov na returne v dlhočiznej ôsmej hre s ôsmimi zhodami. V deviatom geme sa zápletka stupňovala: Slovenka viedla 40:15, ale neudržala si servis a už viedla iba 5:4 a príjem. Na returne sa však dostala znova na 40:15 a napokon premenila jubilejný desiaty setbal.

Konjuhová od úvodu druhej časti potvrdzovala výkonnostný progres z konca tej prvej. Unikla na 2:0. Cibulková síce vyrovnala na 2:2, ale neodolala brejkbalu v piatej hre a čoskoro mala manko 2:4, potom aj 3:5. Vtedy bez zisku čo i len fiftínu znova prišla o servis.

Na začiatku rozhodujúceho dejstva však Cibulková premenila druhý brejkbal, potvrdila to na 30 a posilnila svoje vyhliadky na úspech brejkovou "poistkou" - 3:0. Na 4:0 sa posunula znova na 30. Navyše, Konjuhová nezabrala ani pri svojom treťom podávaní v tomto sete a napokon inkasovala "kanára".

Jelenou Kostaničovou-Tošičovou trénersky vedená Konjuhová je niekdajšou jednotkou juniorského tzv. kombinovaného svetového rebríčka ITF. Vlani získala seniorský titul na tráve v Nottinghame, už v sezóne 2014 bola na rovnakom povrchu v 3. kole Wimbledonu.

Bývalá členka Top 10 Cibulková, aktuálne 25. v hodnotení, bola na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska najďalej v semifinále edície 2009. Na Majors má osobný rekord v podobe finále z melbournských Australian Open 2014. Minulý rok pri Seine zo zdravotných dôvodov absentovala, takže teraz si môže renkingovo výrazne prospieť a zároveň posilniť svoje vyhliadky na prienik nad čiaru koncosezónneho "výberového" šampionátu WTA Finals v Singapure. Na začiatku RG figurovala na poslednej postupovej ôsmej pozícii v bodovaní "Road". Od začiatku apríla má Cibulková lichotivú zápasovú štatistiku 12:2, v rámci predmetného obdobia triumfovala v Katoviciach a bola vo finále na podujatí so štatútom Premier Mandatory v Madride.

Dvojhra žien - 2. kolo:


Dominika Cibulková (SR-22) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 3:6, 6:0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies