Rogers sa po priznaní k homosexualite vrátil na trávniky

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 12:32 • 2 min
Rogers sa po priznaní k homosexualite vrátil na trávniky

LOS ANGELES - Futbalový útočník Los Angeles Galaxy Robbie Rogers sa stal prvým hráčom v zámorskej MLS a zároveň vo všetkých amerických profesionálnych súťažiach, ktorý nastúpil na súťažný zápas po tom, čo sa priznal k homosexuálnej orientácii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný futbalista odhalil svoje dlhoročné tajomstvo vo februári a následne vyhlásil, že končí s futbalom. Jeho oddanosť k tomuto športu ho však opäť priviedla na trávniky. Po ukončení hosťovania v anglickom FC Stevenage sa dohodol na kontrakte s Los Angeles Galaxy. Rogers nastúpil v nedeľňajšom dueli proti Seattle Sounders (4:0) od 77. minúty a diváci ho odmenili búrlivým potleskom. 

"Bol som naozaj nervózny. No toto je futbal, nastúpil som už miliónkrát. Samozrejme, nie som naivný a viem, že ľudia ma pozorujú. Bolo to však perfektné," uviedol Rogers pre zámorské médiá po svojom prvom stretnutí od decembra minulého roka a dodal: "Vyhrali sme a to je najdôležitejšie. Bola tu moja rodina, starí rodičia, priatelia. Nachádzal som sa na zložitej ceste a snažil som sa zorientovať sa v živote. A teraz som späť. Nikdy nezabudnem na tento deň, milujem svoj nový domov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies