Richter: Vďaka projektom bolo ku koncu októbra vytvorených 78-tisíc miest

NETKY.SK • 2 December 2013, 13:36 • 2 min
Richter: Vďaka projektom bolo ku koncu októbra vytvorených 78-tisíc miest

BRATISLAVA – V rámci Operačného programu (OP) Zamestnanosť a sociálna inklúzia bolo k 31. októbru tohto roka na Slovensku vytvorených takmer 78.000 pracovných miest, pričom úspešne sa na trhu práce umiestnilo 56.046 osôb.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD). "Na programové obdobie v rokoch 2007 až 2013 boli z Európskeho sociálneho fondu (ESF) pre Operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia poskytnuté finančné prostriedky v celkovej sume 941 miliónov eur, pričom so spolufinancovaním štátu tvorili tieto prostriedky celkový objem 1,107 miliardy eur,“ spresnil Richter.
 

V rámci uvedeného OP sa celkovo realizovalo 1646 projektov, k 1. novembru tohto roka bolo 459 projektov v realizácii. "Objem vyčerpaných finančných prostriedkov z tohto programu predstavuje 663 miliónov eur, čo je 59,89-% plnenie z celkovej finančnej alokácie na programové obdobie. Zazmluvnené projekty tvorili 1,025 miliardy eur, čo predstavuje 92,5-% plnenie z celkovej alokácie," konštatoval Richter.

Minister práce zároveň uviedol, že z hľadiska politiky zamestnanosti majú firmy najväčší záujem o projekty zamerané na zamestnávanie mladých ľudí. "Evidujeme 11.000 spokojných mladých ľudí, ktorí našli prácu. Vzhľadom na to, že stále evidujeme viac ako 3000 žiadostí na úradoch práce, robíme všetko preto, aby bol tento projekt opätovne predĺžený," dodal Richter.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v spolupráci s Európskym sociálnym fondom (ESF) chystá ďalšie projekty na budúci rok, ktoré majú prispieť k poklesu nezamestnanosti na Slovensku. "Pripravujeme aj sériu projektov v oblasti sociálnej inklúzie, ktoré majú pomôcť tým najodkázanejším skupinám nielen cez poskytovanie rôznych služieb, ale aj podporu a tvorbu pracovných miest. V rámci týchto projektov v úhrnnej hodnote 44 miliónov eur by sa malo vytvoriť viac ako 3000 pracovných miest. Okrem toho plánujeme aj jednu výzvu na zosúladenie rodinného pracovného života v objeme 23 miliónov eur, kde by viac ako 200 zamestnávateľov malo vytvoriť vhodné pracovné prostredie pre zamestnávanie žien na materskej a rodičovskej dovolenke,“ priblížil generálny riaditeľ sekcie riadenia ESF Albert Németh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies