Richard Gere na tlačovej konferencii otvorene podporil homosexuálov

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 20:54 • 2 min
Richard Gere na tlačovej konferencii otvorene podporil homosexuálov

KARLOVE VARY - Na tlačovej konferencii sa Richard Gere vyjadril aj ku kontroverznej otázke o homosexuáloch. Konferencia nadväzovala na premiéru dvoch najnovších Gereových filmov. Netky.sk boli pri tom!

slovakia

left justify in out

Gerova prvá herecká úloha bola práve postava homosexuála (Bent, 1979). V tom čase bol film považovaný za sexistický a kontroverzný. Napriek tomu mal herec podľa vlastných slov k postave veľmi pozitívny vzťah. Hovorí, že najpodstatnejšia je láska a na orientácii by nemalo záležať. Gere neskrýval prekvapenie pri zistení, že v Českej republike sú homosexuálne manželstvá schválené a to dokonca už od roku 2006.

 

Vyhlásil teda Česko za progresívnu krajinu, ktorá ho okamžite očarila. V roku 2009 herec priznal, že jeho brat je homosexuál, ktorý je momentálne ženatý a dokonca otcom. Práve tento fakt môže byť hlavným dôvodom, prečo partnerské vzťahy rovnakého pohlavia otvorene podporuje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies