Richard Armitage si zahrá v seriáli Berlin Station

NETKY.SK • 14 September 2015, 12:44 • 2 min
Richard Armitage si zahrá v seriáli Berlin Station

LONDÝN - Anglický herec Richard Armitage bude účinkovať v seriáli Berlin Station. V novinke, ktorá ponúkne desať častí, sa predstavia aj Michelle Forbes, Richard Jenkins či Rhys Ifans.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný Armitage stvárni Daniela Meyera, ktorý príde do berlínskej centrály CIA a má za úlohu zistiť, kto môže za únik informácií.

 

Režisérom prvých dvoch epizód seriálu bude Michaël R. Roskam. Olen Steinhauer, autor knihy Turista (2009), sa na novinke podieľa ako scenárista. Obaja vystupujú aj ako výkonní producenti, s čím im pomáhajú tiež Eric Roth, Steve Golin, Kerry Kohansky-Roberts, Keith Redmon a Luke Rivett. Seriál televíznej spoločnosti Epix by mal mať premiéru na jeseň 2016.

 

Richard Armitage, celým menom Richard Crispin Armitage, sa ako 17-ročný pridal k cirkusu v Budapešti, neskôr pôsobil v divadlách a dostával aj menšie roly v televízii. Prvú hlavnú úlohu stvárnil v miniseriáli North & South (2004) z produkcie BBC. V rokoch 2006 až 2009 stvárňoval Guya of Gisborne v seriáli Robin Hood, v období 2008 až 2010 účinkoval ako Lucas North v seriáli MI5 (2002 - 2011) a napokon sa predstavil ako John Porter v akčnom seriáli Protiúder (2010), ktorý však v úvode druhej sezóny opustil. Po úlohe v komiksovke Captain America: Prvý Avenger (2011) prišla prelomová rola, vďaka ktorej sa preslávil na celom svete. V roku 2012 sa na filmovom plátne po prvý raz predstavil ako kráľ trpaslíkov Thorin Oakenshield v prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit J. R. R. Tolkiena v réžii Petra Jacksona a zahral si aj vo zvyšných dvoch častiach z rokov 2013 a 2014. Tento rok sa predstavil ako Francis Dolarhyde v seriáli Hannibal (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies