AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská sa na slobodu nedostane! Skončí vo väznici v Leopoldove

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 14:51 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská sa na slobodu nedostane! Skončí vo väznici v Leopoldove

TRNAVA – Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská ide pre kauzu Fatima do väzby.

slovakia

left justify in out

  • ​aktualizované 15. marca 16:55

Rozhodol o tom Krajský súd v Trnave. Výkon väzby má nariadený v Ústave na výkon väzby v Leopoldove. Súd zároveň zrušil rozhodnutie sudcu Okresného súdu v Trenčíne, ktorý obvinenú v kauze Fatima nevzal do väzby a nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka.

 

Súvisiaci článok: Súd dnes rozhodne o Jankovskej prepustení na slobodu. Zasadnutia sa nezúčastní, je stále na psychiatrii


Monika Jankovská je momentálne hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne na psychiatrickom oddelení, zdravotný stav jej neumožnil zúčastniť sa dnešného verejného zasadnutia.

 

Podľa právneho zástupcu obvinenej Petra Erdősa bude jeho klientka po rozhodnutí Krajského súdu v Trnave zadržaná a umiestnená do ústavu v Leopoldove.

 

Tam by mal byť podľa jeho názoru opätovne skúmaný jej zdravotný stav, či by nemala byť umiestnená do Nemocnice pre obvinených a odsúdených.

 

Obhajca označil rozhodnutie súdu za prekvapujúce, podľa jeho názoru boli splnené všetky podmienky pre nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka.

 

Prečítajte si tiež: Súd dnes rozhodne o Jankovskej prepustení na slobodu. Zasadnutia sa nezúčastní, je stále na psychiatrii

Polícia vo štvrtok (4. marca) opätovne zadržala bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú po tom, ako ju Najvyšší súd SR prepustil z väzby na slobodu v prípade Búrka. 

 

Jej opätovné zadržanie súviselo s kauzou Fatima, v ktorej okrem nej polícia obvinila aj ďalších ľudí. Obvinení mali vyfabulovať tvrdenia, že Jankovská nemala nič spoločné s kauzou Fatima, ani s údajnými miliónovými úplatkami od vtedajšieho údajného bossa podsvetia Petra Čongrádyho.

 

Bývalá sudkyňa obvinenia odmieta. Podľa svedkov v kauze Fatima Monika Jankovská pomohla v minulosti získať Petrovi Čongrádymu lukratívny pozemok v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies