Rezort vnútra kúpi hasičom nové zásahové obleky

NETKY.SK • 1 September 2014, 14:08 • 2 min
Rezort vnútra kúpi hasičom nové zásahové obleky

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra investuje do zásahových oblekov pre hasičov. Počas najbližších štyroch rokov môže na niekoľkotisíc kusov oblekov minúť 4,2 milióna eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z oznámenia o výsledku verejného obstarávania, ktoré zverejnil rezort vnútra v obstarávacom vestníku. Zásahové obleky pre hasičov sa podľa rezortu neobstarávali už niekoľko rokov. Ministerstvo uzavrelo rámcové dohody s tromi firmami na štyri roky.

 

Rezort bude kupovať dva druhy zásahových odevov pre hasičov - ľahký a ťažký. Ľahký typ neposkytuje ochranu v uzatvorenom priestore ani v prípade obkľúčenia ohňom, ani ochranu pred chemickými, biologickými, rádiologickými a elektrickými nebezpečenstvami. Ťažký typ obleku má hasičov ochrániť napríklad pred plameňom, sálavým teplom, vodou, kvapalnými chemikáliami a pred mechanickými vplyvmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies