Rezerváciu pri hraniciach s Nemeckom zachvátil rozsiahly požiar

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 11:39 • 2 min
Rezerváciu pri hraniciach s Nemeckom zachvátil rozsiahly požiar

Rezerváciu pri hraniciach s Nemeckom zachvátil rozsiahly požiar

slovakia

left justify in out

img

Okolo 800 hektárov prírodnej rezervácie v Belgicku pri hraniciach s Nemeckom zachvátil v pondelok rozsiahly požiar. S plameňmi bojuje aj asi 140 hasičov z nemeckého mesta Aachen a jeho okolia, z ktorých dvaja utrpeli ľahké zranenia, povedal v noci nadnes ich hovorca agentúre DPA.
      Požiar ešte stále nie je uhasený. Od pondelňajšieho večera proti nemu zasahuje 250 hasičov aj s vrtuľníkmi, informovala belgická agentúra Belga.
      Podľa predbežných údajov požiar sa rozhorel v popoludňajších hodinách v blízkosti belgickej obce Baelen. Jeho príčina zatiaľ nie je známa.
      Silný vietor plamene rýchlo šíri v čiastočne ťažko schodnom teréne močaristej náhornej plošiny Hohes Venn (francúzsky Hautes Fagnes) rozkladajúcej sa na území belgickej provincie Lutych a nemeckých spolkových krajín Porýnie-Falcko a Severné Porýnie-Vestfálsko. Stĺp dymu bol vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies