Revúčanov nadchol Čekovského koncert nabitý improvizáciami rómskych melódií

NETKY.SK • 17 Jún 2012, 12:26 • 2 min
Revúčanov nadchol Čekovského koncert nabitý improvizáciami rómskych melódií

Revúčanov nadchol Čekovského koncert nabitý improvizáciami rómskych melódií - Kultúra Publikum na námestí v Revúcej prijalo počas dní mesta hudobníka Mariána Čekovského s nadšením. V atmosfére plnej smiechu si v sobotu 16.

slovakia

left justify in out

img

Publikum na námestí v Revúcej prijalo počas dní mesta hudobníka Mariána Čekovského s nadšením. V atmosfére plnej smiechu si v sobotu 16. júna večer vyzval jedného dobrovoľníka z publika, ktorému ponúkol možnosť zaspievať si s ním priamo na pódiu. Šancu dostal 40-ročný Imro. Vďaka niekoľkým spoločne odspievaným skladbám v rómskom rytme povedal, že sa mu splnil životný sen. Marián Čekovský pre TASR povedal, že atmosféra, kde sa ľudia smejú a tancujú, vyhovuje aj jemu. Počas hodinového koncertu odznelo len niekoľko skladieb, ale vo viacerých variáciách. Revúčanov hudobník dostal do nálady najmä improvizáciami a motívmi rómskych piesní. "Môžem povedať, že sa mi splnil životný sen. Čekovského obdivujem od malička. Ja som hudobne silne založený. Aj keď nepoznám noty, zaspievam všetko, čo počujem a vôbec nie falošne. Neviem, či bude z tohto aj iná spolupráca. Bude záležať, či si na mňa niekedy spomenie, ale ja som flexibilný a pripravený," povedal nadšený Imro. Po koncerte a niekoľkých prídavkoch obkolesilo Mariána Čekovského v Revúcej množstvo obdivovateľov. Autogramy rozdával bez rozdielu veku tak na papier, ako aj na ruky. "Mne sa v Revúcej hralo výborne. Myslím, že vďaka Pištovi Lakatošovi som si vytvoril publikum skutočne širokého spektra. Je to totiž o tom, aby sme nehľadali rozdiely, ale aby sme boli stále veselí a tá veselosť nás preniesla cez problémy. Je vždy dobré, keď sa ľudia zároveň smejú aj spievajú. Som naozaj rád, že to takto vyšlo," dodal po koncerte Čekovský. Program Dní mesta Revúca pokračuje v nedeľu 17.júna popoludní Revúckym salónom, kde sa budú výstavou prezentovať členovia výtvarného klubu Plánka. Na programe je však aj výstava drobných zvierat.
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies