REPORTÁŽ: Tomi Kid Kovács pri svojom návrate vybodoval Torresa Marina

NETKY.SK • 20 Január 2020, 13:13 • 2 min
REPORTÁŽ: Tomi Kid Kovács pri svojom návrate vybodoval Torresa Marina

GALANTA - Bývalý slovenský profesionálny boxer Tomáš "Tomi Kid" Kovács pri návrate do ringu zvíťazil v sobotnom hlavnom zápase galavečera "Reštart" v Galante nad Kubáncom Ericlesom Torresom Marinom na body. Po presne desiatich rokoch a jednom mesiaci si pripomenul svoj najväčší triumf v kariére, keď v decembri roku 2009 zvíťazil nad Keňanom Samsonom Onyangom a stal sa šampiónom organizácie WBO v poloťažkej váhe (do 79,38 kg).

slovakia

left justify in out

 

"Tomi spred desiatich rokov by ma asi pekne zbil"
V súboji vypísanom na 4 kolá po 3 minúty v galantskom Mestskom kultúrnom dome mal Tomi Kid od začiatku prevahu. Podľa vlastných slov sa však jeho výkon už nedá porovnať s formou, ktorú mal pri zisku svetového titulu. "Ak by som bol v ringu s Tomim spred desiatich rokov, asi by ma pekne zbil," vtipne dodal v pozápasovom rozhovore. 
     
Pred desiatimi rokmi a jedným mesiacom zdolal Onyanga
Okrem zápasu sa staral aj o organizáciu celého podujatia, keďže na karte zápasili jeho zverenci. "Hodinu a pol pred zápasom som tu ešte nastavoval svetlá. Mal som potom krátky čas, aby som sa sústredil na svoj výkon. Podarilo sa mi to, nenechal som sa vyrušiť a bol som pripravený do ringu," dodal sympatický rodák z Galanty, ktorého sme sa pýtali aj na jeho najväčší kariérny úspech po triumfe nad Onyangom. "Vtedy to bolo fantastické. Absolvoval som perfektnú prípravu v Maďarsku. Riešil som len tréning a regeneráciu. Bol som pripravený na celých 12 kôl, vytancoval som ho a dokázal poraziť," dodal.

 

img

      
Kvalifikácia na OH sa blíži
V oboch hlavných predzápasoch sa predstavili Tomiho zverenci a momentálne asi najtalentovanejší boxeri na Slovensku vo svojich kategóriách Andrej "Bandi" Csemes a Viliam Tankó. Obaja svoje súboje zvládli a potvrdili rastúci potenciál. "Budem najšťastnejší, ak sa im podarí ma nahradiť. Dosiahli sme už veľa úspechov, som pyšný na našu prácu a na svojich zverencov," dodal Kovács. Zároveň nezavrhol aj možnosť ďalšieho zápasu, no aktuálne sa bude sústrediť na nadchádzajúcu kvalifikáciu o postup na olympijské hry. Európska časť kvalifikácie začína už v marci. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Viliam Tanko (@viliamtanko),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa bandi csemez (@bandicsemez_),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies