Rekordný 57-miliónový EuroJackpot si rozdelí desať Fínov

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 17:18 • 2 min
Rekordný 57-miliónový EuroJackpot si rozdelí desať Fínov

HELSINKI - Vo Fínsku neočakávane pribudlo desať nových mutlimilionárov, ktorí spoločne získali rekordnú výhru európskej lotérie EuroJackpot vo výške 57,3 milióna eur. Informovala o tom dens agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Výherný tiket bol zakúpený v kiosku v meste Toijala, ktoré leží asi 140 kilometrov severozápadne od fínskej metropoly Helsinki. Ak si desiati majitelia tiketu výhru rovnomerne rozdelia, každý z nich dostane zhruba po 5,7 milióna eur.
      

Podľa správ fínskych médií išlo o najväčšiu výhru od spustenia lotérie EuroJackpot v marci 2012. Pred rokom v nej istý hráč z Nemecka získal jackpot vo výške 46,1 milióna eur. 
      

Okrem Fínska a Nemecka lotéria EuroJackpot v súčasnosti funguje aj v ďalších 12 európskych krajinách, konkrétne v Dánsku, Holandsku, Chorvátsku, Estónsku, na Islande, v Litve, Lotyšsku, Nórsku, Slovinsku, Španielsku, vo Švédsku a v Taliansku.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies