Referendum o kvótach je aj generálkou Fideszu pred voľbami 2018

NETKY.SK • 6 September 2016, 12:11 • 2 min
Referendum o kvótach je aj generálkou Fideszu pred voľbami 2018

BUDAPEŠŤ - V maďarskej vládnej strane Fidesz sa naplno rozbiehajú prípravy na októbrové referendum proti migračným kvótam Európskej únie. Tento plebiscit považuje Fidesz aj za generálnu skúšku parlamentných volieb v roku 2018, píše dnes denník Magyar Hírlap.

slovakia

left justify in out

Periodikum pripomína, že 13. augusta sa začala oficiálna kampaň ľudového hlasovania. V Balatonfürede sa v stredu začne niekoľkodňová schôdzka parlamentnej frakcie Fideszu a v sobotu sa uskutoční tradičné neverejné stretnutie inteligencie - tzv. občiansky piknik v obci Kötcse, na ktorom vystúpi s politickou analýzou premiér Viktor Orbán.

 

Členovia Orbánovho kabinetu sa v nadchádzajúcom období pred ľudovým hlasovaním zúčastnia volebných mítingov konaných po celej krajine a budú presviedčať ľudí, aby v referende odmietli povinné prerozdeľovanie utečencov.

 

Po plebiscite začnú v strane okamžite analyzovať výsledky. Podľa informácií Magyar Hírlapu môžu po tom nasledovať aj personálne zmeny, ak sa spomedzi 106 volebných obvodov nájdu také, v ktorých nedošlo k dostatočnej mobilizácii voličov Fideszu.

 

Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby Európska únia mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies