Red Cadeaux napokon neprežil úraz z Melbournského pohára

NETKY.SK • 21 November 2015, 14:45 • 2 min
Red Cadeaux napokon neprežil úraz z Melbournského pohára

MELBOURNE - Populárny britský dostihový svetobežník Red Cadeaux napokon neprežil úraz ľavej prednej nohy, ktorý utrpel 3. novembra na Melbournskom pohári o 6,2 milióna AUD vo Flemington Parku v metropole austrálskej Viktórie.

slovakia

left justify in out

Veterinári vyhodnotili zdravotný stav ako nezvratne negatívny a zázemie 9-ročného ryšavého valacha im dalo súhlas na uspanie koňa.

Racing Post referoval, že ostatky nešťastníka uložia na spomenutom hipodróme. Red Cadeauxa zastavil francúzsky džokej Gérald Mosse okamžite pri náznaku problémov s pohybovým aparátom a pre danú chvíľu mu tým zachránil život, ale liečba po operácii napokon viedla k fatálnym komplikáciám.

"Toto je môj najsmutnejší deň pri dostihoch. Red Cadeaux bol milovaným členom našej rodiny a moje myšlienky sú s jeho majiteľom Ronniem Arcullim a členmi štábu, ktorí sa o tohto koňa denne starali," povedal kouč Ed Dunlop.

Red Cadeaux štartoval na kultovom dvojmíľovom hendikepovom Melbourne Cupe päťkrát, v rokoch 2011, 2013 a 2014 zhodne skončil na nevďačnej druhej priečke. Celkovo absolvoval 54 vystúpení, dosiahol 7 prvenstiev a zarobil 4 998 408 libier.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies