Reakcie osobností na úmrtie herca Radoslava Brzobohatého

NETKY.SK • 13 September 2012, 07:00 • 2 min
Reakcie osobností na úmrtie herca Radoslava Brzobohatého

Reakcie osobností na úmrtie herca Radoslava Brzobohatého - Kultúra V Prahe v stredu zomrel významný herec Radoslav Brzobohatý, ktorý by dnes oslávil 80. narodeniny.

slovakia

left justify in out

img

V Prahe v stredu zomrel významný herec Radoslav Brzobohatý, ktorý by dnes oslávil 80. narodeniny. Prinášame reakcie slovenských aj českých osobností, ktorých správa o jeho úmrtí šokovala. 

"Som z toho veľmi smutný, poznal som ho desiatky rokov. Bude veľmi chýbať bol to skvelý človek, vynikajúci herec," povedal pre agentúru SITA herec Milan Kňažko. 

"Vždy je to smutné, keď niekto odíde, ale keď odchádzajú kamaráti a blízki ľudia, to je ešte horšie. Vždy to človeka zaskočí a prekvapí. Je mi to hrozne ľúto. On urobil toľko krásnych rolí a za sebou má toľko krásnej práce, že on s nami ešte dlho bude. Možno fyzicky odišiel, ale tie roly s nami zostávajú. Pokoj jeho duši," povedal pre agentúru SITA herec Ady Hajdu. 

"Bol to jedinečný herec a manžel našej kamarátky Hanky Gregorovej. Osobne som sa s ním poznala. Aj naposledy, keď som bola v Prahe, tak som ich navštívila. Radek bol ohromný, vtipný a príjemný chlap s obrovskou dávkou sexepílu a mužnosti. Pevne verím, že sa netrápil. V utorok ešte nakrúcal seriál. Myslím, že pre herca je to česť, keď zomrie v čase, keď je ešte aktívne činný," povedala Zdena Studenková pre Topky.sk. 

"Pre mňa je to bolestný šok. Aj pre môjho manžela Jozefa Adamoviča. Inak to nemôžem nazvať. Je to veľká strata nielen pre českých kolegov, ale aj pre nás. Bol to skvelý človek a herec," povedala Božidara Turzonovová pre Topky.sk. 

"Teraz som to zistila. Je to veľmi smutné a je mi to veľmi ľúto. Mala som ho naozaj rada. Dožil sa vysokého veku v dobrom zdraví. Aspoň, čo si ho ja z posledného obdobia pamätám. Bol obrovský profesionál, mala som ho veľmi rada," povedala Zuzana Mauréry pre Topky.sk. 

"Úplne sa mi rozbúšilo srdce, nevedela som, že zomrel. Som zaskočená a v šoku. Je mi to veľmi ľúto. Spomínam si na neho s veľkou úctou. Nedávno reprízovali náš seriál a pozrela som si pár častí. Zaspomínala som si, ako mi po jednej vypätej scéne dokonca poďakoval za to, ako sme zahrali. K jeho úmrtiu nemôžem povedať nič iné, iba to, že som si ho vážila. Bolo mi cťou pracovať s ním. Vyslovujem úprimnú sústrasť celej jeho rodine," povedala Oľga Belešová pre Topky.sk. 

"Akurát v týchto dňoch som na neho myslela. Bol to obdivuhodný človek, chlap so srdcom na správnom mieste a veľký džentlmen. Mala som ho veľmi rada, jeho také chlapské, mužné herectvo. Patril k mojim obľúbencom. Som rada, že som ho poznala osobne, bol to nenahraditeľný človek," povedala Emília Vašáryová pre Topky.sk. 

"Toto som vôbec nevedela. Je mi to ľúto. Ten film (Zostane to medzi nami, 2004, pozn. SITA) bol už dávno a na pľaci sme sa nestretli, ale občas sme sa videli v spoločnosti. Bol to skvelý človek aj umelec," povedala Anna Šišková pre Topky.sk. 

"Bol to neuveriteľne charizmatický nielen herec, ale aj človek. Vyjadrujem úprimnú sústrasť Hanke aj celej rodine," povedala Zuzana Fialová pre Topky.sk. 

"Ježišmária. To je smutné. Odišiel jeden úžasný herec, človek, chlap na správnom mieste. Mal som ho veľmi rád, to bol skutočný chlap, bol symbolom naozajstného muža. Za príležitosť, že som hral a stretával sa s týmto človekom, som vďačný. Kto ho stretol, musel si ho obľúbiť a vážiť," povedal Maroš Kramár pre Topky.sk. 

"Táto správa ma naozaj zasiahla. Bol to úžasný človek a môžem hovoriť o šťastí, že som ho mohol spoznať a spolupracovať s ním," povedal Karol Csino pre Topky.sk. 

"To nemyslíte vážne, som vo vlaku - na ceste na jeho oslavu osemdesiatych narodenín. Som v šoku, to je strašné, ste ma zaskočili, takto deň pred osemdesiatkou. Poznáme sa už strašne dlho, boli sme veľmi dobrí kamaráti, hrali sme spolu v divadle. Bol to žiarivý vzor. Naposledy som ho videl pred troma týždňami a bol v pohode. Dcéra aj s jeho manželkou mu pripravovali oslavu jeho narodenín na piatok večer v Prahe," povedal Andrej Hryc pre Topky.sk. 

"Naposledy sme spolu účinkovali v seriáli na Markíze. Vtedy som ho videl posledný raz. Veľmi som ho obdivoval pre jeho profesionalitu a spoľahlivosť," povedal Marián Labuda pre Topky.sk. 

"Toto zasiahne každého. Mne najviac utkvel v pamäti z rozprávky Princ a Večernice. Ja som s ním dokonca robil na jednom seriáli," povedal Marián Labuda mladší pre Topky.sk. 

"Chcem jeho pani manželke vyjadriť úprimnú sústrasť. Šokovali ste ma touto správou, mne sa zdalo, že má pred sebou ešte veľa rokov šťastného života," povedal Štefan Skrúcaný pre Topky.sk. 

"On bol ohromný v tom, že mal strašne rád Slovensko. Vyrastal vo Vrútkach a za slovenského štátu musel ako malý chlapec utiecť, pretože boli Česi. Napriek tomu nezatrpkol, strašne rád sem chodil. Stále hovoril so strašnou láskou o Slovensku. Keď som s ním točil, bol milý, nemal som z neho stres. Bol to rozvážny, pokojný a rozumný človek. Hane vyjadrujem úprimnú sústrasť," povedal Ľuboš Kostelný pre Topky.sk. 

"Úplne ma to zaskočilo. Čo k tomu môžem povedať? Milujem ho, milujem ho, milujem ho a už sa za ním teším tam hore," uviedla pre agentúru Mediafax česká herečka Květa Fialová. 

"Jednu scénu sme nakrúcali vo dvore malostranského domu. Keď tam Radek vošiel, rozhliadol sa povzdychol si, 'Ako sa ten život uzatvára... Tu som točil so Steklým svoj prvý film Mstitel. A teraz tu s tebou po 50 rokoch točím svoj posledný.' Vtedy som mu hrozne vynadal, 'Radek, aký posledný? Nakrútime spolu ešte množstvo filmov!' Tak veľmi by som si prial, aby Radek vtedy nemal pravdu. A tak tomu skvelému, čestnému a do posledného dychu silnému chlapovi posielam do neba odkaz: 'Mám ťa rád, najlepší z Valachov'," uviedol pre iDNES.cz filmár Jiří Strach, ktorý režíroval snímku Vrásky z lásky (2012). 

"Je mi to veľmi ľúto. Rada na neho spomínam," povedala pre Mediafax Ivana Andrlová, ktorá hrala v seriáli Dobrá voda (1982) dcéru postavy Radka Brzobohatého. 

"Poznali sme sa od môjho príchodu do vinohradského divadla a on si ma vzal za svojho, pretože bol kamarát môjho otca. Povedal mi, že keď som Ládikov syn, tak mu môžem hovoriť všetko. A ja som to potom veľmi rád a často zneužíval. Takže sme spolu odohrali niečo vo Vinohradskom divadle a vďaka príležitosti, ktorú sme dostali od Jirku Stracha vo filme BrainStorm, ten potom dostal aj Elsu (televíznu cenu, pozn. red.) a potom aj vo Vráskach z lásky. V oboch prípadoch sme hrali syna a otca, takže sa osobný vzťah mohol obohatiť aj o profesný. Som v šoku, keďže pri nakrúcaní Vrások bol Radek úplne fit," povedal pre iDNES.cz herec Ivan Trojan. 

"Odišiel obrovský chlap a veľký herec. Ešte včera sme natáčali," povedala pre iDNES.cz herečka Veronika Freimannová. 

"Bol to typ mužného herca, akým je snáď už len František Peterka. Je mi to veľmi ľúto," uviedol pre iDNES.cz herec Jiří Krampol. 

"Bol to môj kamarát a ja som hrozne šťastná, že som si s ním zahrala jednu z mojich najkrajších úloh v Grékovi Zorbovi," povedala pre Mediafax herečka Jana Švandová.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies