Rasmussen: NATO má dôkazy o zostrelení lietadla povstalcami, Rusko mu neverí

NETKY.SK • 4 August 2014, 12:16 • 2 min
Rasmussen: NATO má dôkazy o zostrelení lietadla povstalcami, Rusko mu neverí

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen uviedol, že má dôkazy poukazujúce na zodpovednosť proruských povstalcov na východe Ukrajiny za zostrelenie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Uviedli to francúzske noviny Midi libre vo svojom nedeľňajšom vydaní.

slovakia

left justify in out

K tragickému pádu lietadla Boeing-777 s 298 ľuďmi na palube došlo 17. júla. "Je to ľudská tragédia. Ale okrem toho je to aj vojnový zločin. Máme veľa informácií, ktoré naznačujú, že vinníkmi sú separatisti podporovaní Rusmi. Som za nezávislé medzinárodné vyšetrovanie, ktoré vysvetlí celý skutkový stav," uviedol Rasmussen pre francúzske médiá.

 

Podľa jedného z hovorcov Severoatlantickej aliancie vyjadrenie generálneho tajomníka sa opiera o informácie tajných služieb.

 

NATO už pred niekoľkými dňami upozornilo, že na vyšetrovaní okolností tragického konca letu MH17 sa nebude podieľať. Ruská strana však obvinila Rasmussena, že na tím vyšetrovateľov havárie Boeingu 777 na východnej Ukrajine vyvíja tlak.

 

"Bez toho, aby počkal na dokončenie vyšetrovania týkajúceho sa letu MH17, generálny tajomník NATO sa rozhodol vyvíjať tlak na vyšetrovanie," uviedla v nedeľu popoludní Stála misia Ruska pri NATO na svojom konte na Twitteri.     




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies