Raši vyzdvihol, že vláda na dva dni prerušila zákaz vychádzania

NETKY.SK • 19 Január 2021, 14:28 • 2 min
Raši vyzdvihol, že vláda na dva dni prerušila zákaz vychádzania

Vláda na dva dni prerušila zákaz vychádzania. Uviedol podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas - sociálna demokracia Richard Raši s tým, že podľa aktuálnych uznesení vlády platí zákaz vychádzania do nedele 24. januára, ale ten ďalší sa začína až v stredu 27. januára.

slovakia

left justify in out

Vláda na dva dni prerušila zákaz vychádzania. Uviedol  podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas - sociálna demokracia Richard Raši s tým, že podľa aktuálnych uznesení vlády platí zákaz vychádzania do nedele 24. januára, ale ten ďalší sa začína až v stredu 27. januára. Na rokovaní 31. decembra 2020 bolo rozhodnuté, že od 1. januára od 5:00 bude platiť zákaz vychádzania, ktorý potrvá do nedele 24. januára. Cez víkend prijal kabinet uznesenie, na základe ktorého má platiť zákaz vychádzania od stredy 27. januára do nedele 7. februára.

 

Amatérska vláda Igora Matoviča sa opäť raz predviedla. Jeden zákaz vychádzania končí v nedeľu 24. januára a ďalší začína až v stredu 27. januára. Pripomínam, že v čase vrcholiacej pandémie, keď sa denne nakazia tisícky ľudí a zomiera ich vyše stovka," povedal Raši.

 

 

img

 

V čase, keď sa na Slovensku koronavírusom denne nakazia tisíce ľudí a približne stovka ich v priemere denne zomrie, ide podľa Rašiho o hazard so zdravím obyvateľov.

„Všetci odborníci totiž považujú zníženie mobily obyvateľstva za najúčinnejšiu zbraň v boji s koronavírusom,” podotkol. Dodal tiež, že vláda zákaz vychádzania od stredy 27. januára odsúhlasila až po takmer týždňovom rokovaní v nedeľu 17. januára a uznesenie zverejnila až na druhý deň.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona