Ranné rituály úspešného dňa. Ako si spraviť deň krajší vďaka pár radám

NETKY.SK • 23 September 2017, 13:58 • 2 min
Ranné rituály úspešného dňa. Ako si spraviť deň krajší vďaka pár radám

BRATISLAVA - Ráno možno nie je najpriaznivejšou časťou dňa, no existujú spôsoby, ako ho zlepšiť. Ako urobiť svoje ráno príjemnejšie a pripraviť sa na ďalší skvelý deň?

slovakia

left justify in out

1. Kto je pripravený, nie je prekvapený! Či už máte v nasledujúci deň dôležitú schôdzku ráno alebo sa chystáte po práci zájsť si do fitka, majte pripravené všetko vopred. Vyhnite sa rannému stresu a nebudete sa musieť starať o to, že na niečo zabudnete. Vďaka tomu ráno získate pár minút na prevalovanie v posteli. Znie to dobre, nie?

 

2. Ráno je ťažké vstať, keď zazvoní nepríjemný budík. Obzvlášť v sychravom období jesene a zimy. Nechceme z teplej postele. Avšak skoré vstávanie má mnoho výhod. Ľudia, ktorí vstávajú skoro, stihnú oveľa viac vecí a podľa vedcov sú šťastnejší, veselší a produktívnejší! Skúste nastaviť svoj režim na ráno. Pospávať môžete predsa cez víkend. 

 

3. Pohár čistej vody pred raňajkami má priaznivé účinky na naše zdravie. Naše telo je dehydrované po niekoľkých hodinách spánku, a preto je dôležité doplniť tekutiny. Pridanie citrónu na sladkú vodu výrazne urýchli váš metabolizmus. Udržujte však svoj pitný režim celý deň. Tým zabránite bolestiam hlavy alebo únave.

 

4. Áno stále opakované “raňajky sú základom dňa” a bez nich by ste nemali opustiť domov. Počas spánku sa naše telo regeneruje, nedostáva žiadne živiny, a preto nemá žiadnu energiu. Dôležité je mať čas na ranné jedlo, pretože získate silu po celý deň. Budete odolnejší a vaša únava vás v práci neskolí. 

 

5. Nič vás nemôže naladiť lepšie ako veselá pieseň. Poskytuje energiu, zlepšuje náladu a často ovplyvňuje náš výkon. Veď napríklad takmer všetci bežci majú slúchadlá. Pri príprave raňajok nechajte si pustite svoj obľúbený zoznam. Uvidíte, že sa budete zlepšovať i v práci.

 

6. Bez kávy si väčšina z nás nevie predstaviť svoj život. Nielenže nás energizuje, keď to potrebujeme, ale tiež zlepšuje našu náladu, zvyšuje koncentráciu a podporuje trávenie. Navyše tento zázračný nápoj obsahuje užitočné antioxidanty, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo. Nepreháňajte to, musíte v noci zaspať. Ak však nie ste “kávopič” energizujúci účinok má aj napríklad guarana, matcha či čierny čaj.

 

7. Hoci naše životy niekedy prinášajú prekážky, je dôležité, aby ste zachovali pokoj. Stres je náš veľký nepriateľ, ktorý môže podkopať naše nohy a môže tiež ovplyvniť naše zdravie. Snažte sa uvoľniť stres pohybom, ísť na prechádzky a vyhnúť sa ľuďom, ktorí vám spôsobujú stres. Myslite predovšetkým pozitívne, pretože všetko bude vždy vyriešené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies